СНП Избор је наш: Бакир пријети да ће бити потпаљивач рата – као и његов отац Алија

АЛ ЏАЗИРИ РЕКАО ДА ЋЕ СЕ ДОДИКОВИМ ИНИЦИЈАТИВАМА СУПРОТСТАВИТИ – И ОРУЖЈЕМ

* Суштина проблема је у томе што бошњачки политичари, заједно са дијелом међународне заједнице, хоће да промијене Анекс IV Дејтонског мировног споразума јер не прихватају Дејтонску БиХ као државну заједницу, што она у правом смислу и јесте, а при том лицемјерно тврде да се залажу за Дејтонски споразум

* Српски народ је и даље један од најугорженијих у свијету, али иза себе има истину, међународно право, Дејтонски мировни споразум и Резолуцију 1244 СБ УН. А у таквим временима, вођа српског народа се не постаје самом функцијом већ - дјелима која произлазе из храбрости, мудрости, визије и љубави за свој народ. Сутра, 15. фебруара, на Дан државности Србије, са дубоким осјећањем величине и значаја тог датума, можда ће се неко препознати

______________________________________________________________________

         БАКИР Изетбеговић је данас за телевизију Ал Џазиру изјавио да ће се Додиковим иницијативама и најавама „супротставити до краја, оружјем и ратом... свим средствима“.

        СНП Избор је наш такву изјаву сматра дубоко забрињавајућом и подсјећа на политику која је започела изјавом његовог оца, Алије, који је рекао да ће жртвовати и мир за независну БиХ која је тада била једна од социјалистичких република СФРЈ.

        Додикова миротворна политика састоји се од супротстављања одлукама и активностима које руше темеље Дејтонског мировног споразума и његовог Анекса IV, (од одлуке УС БиХ о конститутивности до најновије одлуке у вези пољопривредног земљишта ), а Бакирова је политика управо у подржавању тих и таквих одлука.

        Срби су тешка срца прихватили Дејтонски мировни споразум, а када су то већ урадили, онда су га и поштовали док су Бошњаци прижељкивали споразум, а онда, када је већ био усвојен, уз помоћ Запада, ОХР, страних судија у УС БиХ, насилно га мијењали централизујући БиХ преносом овлашћења са ентитета на ниво БиХ у покушају да створе државу БиХ.

        Дакле, Додик је изричит. Ако не поштујете изворни Дејтонски споразум и хоћете да ослабите Републику Српску до њеног непостојања - онда ће се она, Српска, издвојити из наметнуте БиХ.

        А и Бакир Изетбеговић је прецизан. Ако не прихватимо такве одлуке и покушамо изаћи из БиХ, онда он пријети - свим средствима, оружјем и ратом.

        Значи, суштина проблема је у томе што бошњачки политичари, заједно са дијелом међународне заједнице, хоће да промијене Анекс IV Дејтонског мировног споразума не прихватајући Дејтонску БиХ као државну заједницу, што она у правом смислу и јесте, при томе говорећи лицемјерно да се залажу за Дејтонски споразум.

        Са друге стране, Додик и већи дио међународне заједнице се залажу за изворни Дејтонски споразум, а ако то суштински не желе бошњачки политичари, онда ће услиједити мирно раздруживање Републике Српске и Бошњачко-хрватске федерације.

        У времену кад је српски народ један од најугорженијих у свијету, он иза себе има истину, међународно право, Дејтонски мировни споразум и Резолуцију 1244 СБ УН.

        У таквим временима, вође српског народа не постају самом функцијом, већ дјелима која произлазе из храбрости, мудрости, визије и љубави за свој народ.

        Сутра, 15. фебруара, на Дан државности Србије, са дубоким осјећањем величине и значаја тог датума, можда ће се неко препознати.

        (предсједник СНП Избор је наш Дане Чанковић)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари