Шмит се до Бањалуке и бискупа Комарице пробијао попут бегунаца од закона

ОГЊЕН ТАДИЋ: ШМИТ ЈЕ ТИМ ДОЛАСКОМ ИЗВРШИО НОВИ НАПАД НА ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ

* Радован КОВАЧЕВИЋ: Тако се не понашају високи представници, већ бегунци од закона и они који се крију од полиције. А јадан Шмит упорно покушава побећи од онога што пише у Дејтонском споразуму и у Анексу 10

* Председник Народне партије Српске Дарко БАЊАЦ: Шмит је као туриста дошао у Бањалуку и као туриста отишао из Бањалуке

* Током боравка у Републици Српској неколико је пута мењао возила. Био је без возила пратње, чиме је потврдио да није никакав дипломата нити званичник, већ обични немачки туриста. Тек када је из Добоја ушао на подручје ФБиХ, ОХР је саопштио да се у Бањалуци састао са бискупом Фрањом Комарицом

______________________________________________________

           НАКОН посете Кристијана Шмита Бањалуци из Српске данас бројна реаговања - стигао као обичан туриста - без најаве, мијењајући возила.

           - Тако се не понашају високи представници, већ бегунци од закона и они који се крију од полиције. А јадан Шмит упорно покушава побећи од онога што пише у Дејтонском споразуму и у Анексу 10 - написао је Радован Ковачевић делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

           Ненајављени, тајни, долазак Кристијана Шмита у Бањалуку, декан бањалучког Факултета безбедносних наука Предраг Ћеранић, окарактерисао је као трагикомичан догађај.

           Кристијан Шмит је доласком у Бањалуку још једном извршио напад на Дејтонски мировни споразум, оценио је правник Огњен Тадић.

           Кристијан Шмит свакодневним безобразлуком све више прелази границу пристојности и најбоље би било да се заједно да мигрантима запути у Немачку, рекао је Срни председник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић.

           - Шмитово јучерашње појављивање у Бањалуци и начин на који је ушао у Републику Српску јасно нам показују да је свестан да је заправо једнак мигрантима. Требало би да са њима крене за Немачку и врати се одакле је дошао - рекао је Којић.

           Председник Народне партије Српске Дарко Бањац рекао је да је Шмит као туриста дошао и отишао из Бањалуке.

           Политички аналитичар Стевица Деђански оценио је да то што је немачки туриста Шмит дошао у Републику Српску без возила пратње и под окриљем мрака показује да је и сам свестан чињенице да, према међународном праву, не представља ништа.

           Кристијан Шмит боравио је у Бањалуци, а како незванично сазнајемо, он је током боравка у Републици Српској неколико пута мењао возила.

           Боравио је у Српској без возила пратње, чиме је потврдио да није никакав дипломата нити званичник, већ обични немачки туриста.

           Тек када је из Добоја ушао на подручје ФБиХ, ОХР је саопштио да се Шмит у Бањалуци састао са бискупом Фрањом Комарицом.

            https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=526963

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари