Сијарто: На Балкану се ништа не решава санкцијама – Мађарска не дозвољава ЕУ-санкције Додику

НАГЛАСИО: ОНИ КОЈИ МИСЛЕ ДА СЕ НА БАЛКАНУ НЕШТО МОЖЕ ТАКО РЕШИТИ – НЕМАЈУ ПОЈМА О БАЛКАНУ

* „Ти људи су непособни да поштују вољу народа који живе на Балкану. Лидери на Балкану, као што је Додик, нису на лотоу добили награду да буду председници него су победили на изборима. Мислим да је обавеза свакога да прихвати и поштује ту одлуку и избор“

____________________________________________________

        МИНИСТАР спољних послова Мађарске Петер Сијарто изјавио је данас у Требињу да се председник Републике Српске неће наћи ни на каквој листи санкција док је ова власт у Мађарској.

        Сијарто је рекао да они који мисле да на Балкану било шта може да се реши санкцијама, појма немају о Балкану.

        - Они који желе да се уведу санкције у региону западног Балкана, они се праве као важни на тај начин да покрију колико им је непознаница овај регион. Ти људи су непособни да поштују вољу народа који живе на Балкану - рекао је Сијарто у оквиру сесије "Енергетска стабилност и енергетска независност у региону" на Самиту енергетике.

        Навео је да лидери на Балкану, као што је Додик, нису на лотоу добили награду да буду председници него су победили на изборима.

        - Већина гласача је одлучила да Додик буде председник. Мислим да је обавеза свакога да прихвати и поштује ту одлуку и избор. Можете да га волите или да га не волите. Можете и нас да волите и не волите, али били су избори који су донели резултет - рекао је Сијарто.

        Према његовим речима, они који желе да се против Додика уведу санкције и да се он нађе на листи санкционисаних особа, они не желе да испоштују вољу грађана Српске.

         Сијатро је упозорио да снабдевање гасом без руских извора није могуће.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари