Шаровић: Преко овога се не сме прећи – против Турковић предузети мере

„ОНА ПОКУШАВА ДА У БиХ ВРАТИ СПИРАЛУ СУКОБА – ОВАКО СЕ НИЈЕ ГОВОРИЛО НИ 1994. НИ 1995.“

* „То је неуставно и незаконито... Република Српска неупитна и дио је међународног споразума. Сви наши изабрани представници могу да нам се свиђају или не свиђају, али поштовање мора да буде основно“

______________________________________________________

       МИРКО Шаровић, председник СДС, изјавио је да су изјаве министра иностраних послова у Савету министара Бисере Турковић које се односе на српски народ и Републику Српску скандалозне, неприхватљиве и нетачне и да она покушава вратити спиралу сукоба у БиХ.

       Шаровић је нагласио да је потребно предузети мере и потезе у вези са њеном изјавом и да се преко овога не би требало прећи.

       “Одавно нисам чуо лошију изјаву са тако високог места. У БиХ се тако не говори, поготово тако не говори министар иностраних послова. То је неуставно и незаконито”, рекао је Шаровић.

       Он је истакао да је Република Српска неупитна и дЕо је међународног споразума.

       “Сви наши изабрани представници могу да нам се свиђају или не свиђају, али поштовање мора да буде основно. Тај ниво на који се спустила министар иностраних послова је неприхватљив и изненађујући”, навео је Шаровић.

       Он је рекао да не може да верује да неко са такве позиције може тако да говори.

       “Тако се није говорило ни 1994. или 1995. године, а видимо да неко поново покушава да то врати 2020. и да спиралу сукоба врати као нашу свакодневицу што је за мене потпуно неприхватљиво”, истакао је Шаровић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари