Шаровић: Неупитни су и Српска и Дан Републике

„ТРЕБА НАМ ЕКОНОМСКИ ЈАЧА И ПОНОСНА РС – КАКВА ЈЕ И СТВОРЕНА ПРЕ 30 ГОДИНА“

* „Девети јануар је и дан сећања на оне боље и веће од нас, који су од немогућег створили могуће и заветовали нас да чувамо и развијамо нашу Републику

____________________________________________________

       МИРКО Шаровић, председник СДС, рекао је да је Дан Републике неупитан, упркос бројним покушајима и насртајима да буде оспорен, баш као и сама Република Српска.

       “Републици Српској желим, пре свега, срећан велики празник. Ово је тренутак присећања на оне који су били храбри и истрајни, који су дали животе и омогућили да постоји Република Српска. Сећања на оне боље и веће од нас, који су од немогућег створили могуће и заветовали нас да чувамо и развијамо нашу Републику”, истакао је Шаровић честитајући 9. јануар.

       Шаровић је навео да се сваког 9. јануара треба усмерити на истинску снагу, потенцијале и будућност Републике Српске, саопштено је из СДС-а.

       “Требамо јачу и економски стабилнију Републику срећних људи, пожељну за живот сваког човека и сваке породице. Требамо поносну Републику Српску, каква је и створена прије 30 година”, закључио је Шаровић.

       Република Српска обeлежава Дан Републике 9. јануара јер је тог датума 1992. године основана под првобитним називом Српска Република БиХ.

       Основали су је српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ, након што су прегласани у кључним питањима о опстанку Југославије, а припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба, који су имали констутитивни статус.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари