Шаровић након избора за лидера: Уверен сам да СДС може да буде јака и да опет побеђује

ИЗАБРАН СА 205 ГЛАСОВА, ЈЕДИНИ ПРОТИВКАНДИДАТ – МИЛАН МИЛИЧЕВИЋ – ДОБИО 181 ГЛАС

* О Миличевићу: Број гласова које је освојио показује да се његови ставови и ставови делегата који су за њега гласали морају узети у обзир. Освојио је огроман број гласова што узимам с озбиљношћу јер знам да он ужива велики углед у СДС

____________________________________________________________________

         МИРКО Шаровић је изабран за председника Српске демократске странке (СДС) на данас одржаној Скупштини ове партије у Бањалуци.

         Освојио је 205 гласова делегата на страначкој скупштини, док је једини противкандидат Милан Миличевић, актуелни председник Главног одбора странке и начелник општине Теслић, освојио 181 глас.

         Осим избора председника, изабран је и нови главни одбор, а извршене су и статутарне измене ради увођења извршног одбора и функције заменика председника странке.

         Вукота Говедарица, досадашњи председник странке, честитао је обојици кандидата, док је Шаровић захвалио Говедарици на досадашњем вођењу странке, а Миличевића позвао да наставе радити на профилисању странке пред наредне локалне изборе.

         Миличевић се након проглашења резултата видно љут удаљио из дворане, избeгавши новинаре.

         Шаровић је, након избора, као свој први циљ, истакао враћање јединства у странци и пружање прилике млађој генерацији.

         Нагласио је да жели да ради на променама које ће довести до боље препознатљивости СДС-а.

         "Желим да будем предводник јаког СДС-а. Предстојеће седмице и месеце искористићу за консолидацију странке како бисмо могли да се припремимо за наредну велику утакмицу, локалне изборе. Следи унутрашње сређивање стања, и неких неуралгичних тачака у РС, којих има више. Мислим да нам предстоји мукотрпан рад, али сам оптимиста који је уверен да СДС може да побеђује и да буде једна од кључних и јаких политичких опција у РС", додао је он.

         Упитан ко ће бити изабран за заменика и да ли је та функција предвиђена за Вукоту Говедарицу, Шаровић је рекао да о томе није било говора.

         Нагласио је да број гласова које је освојио његов једини противкандидат Милан Миличевић показује да се његови ставови и ставови делегата који су за њега гласали морају узети у обзир.

         "Освојио је огроман број гласова који ја узимам с озбиљношћу јер знам да он ужива велики углед у СДС-у. Он је за странку веома важна личност и као председник странке ја ћу то увијек имати на уму", рекао је Шаровић.

         Председници СДС били су Радован Караџић, Алекса Буха, Драган Калинић, Драган Чавић, Младен Босић и Вукота Говедарица.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари