Руска хуманитарна мисија донирала Републици Српској лекове широке примене

АКЦИЈА РЕАЛИЗОВАНА УЗ ПОМОЋ  ПРЕДСТАВНИШТВА РС У БЕОГРАДУ И АМБАСАДЕ РФ У БиХ

* Руководилац Регионалног представништва РМХ за Балкан Михаил БОНДАР: Донација је резултат правог руско-српског партнерства. Основни циљ нам је да допринесемо да Република Српска лакше савлада здравствену кризу изазвану вирусом корона и да пошаљемо поруку солидарности са братским српским народом

_________________________________________________________________

         РУСКА хуманитарна мисија данас је преко свог Регионалног представништва за Балкан упутила медицинску помоћ Републици Српској, која ће бити уручена у суботу, 9. маја, за Дан победе, саопштено је из Представништва Републике Српске у Београду.

        “Донација обухвата лекове широке примене чија је листа утврђена у договору са Министарством здравља Републике Српске”, наводи се у саопштењу Представништва, уз чије учешће је реализована ова акција.

        Руководилац Регионалног представништва Руске хуманитарне мисије за Балкан Михаил Бондар је истакао да је основни циљ ове организације да допринесе да Република Српска лакше савлада здравствену кризу изазвану вирусом корона и да пошаље поруку солидарности са братским српским народом.

        “Увек смо ради да учествујемо у заједничком превладавању хуманитарних потешкоћа”, истакао је он.

        Бондар је посебну захвалност изразио партнеру ове руске организације Представништву Републике Српске у Србији и његовом шефу Млађену Цицовићу, захваљујући чијим кључним иницијативама и подршци ова донација данас, како је навео, стиже у Републику Српску као резултат правог руско-српског партнерства.

        Он је за указану велику непосредну помоћ захвалио и Амбасади Руске Федерације у БиХ и руском амбасадору Петру Иванцову који ће и уручити донацију званичницима Републике Српске на Дан победе - 9. маја.

        Руска хуманитарна мисија је невладина непрофитна организација основана 2010. године указом председника Руске Федерације, а њено Представништво за Балкан је почело са радом 2015. године.

        (Срна)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари