Република Српска се код Светске банке задужује за 22.400.000 евра

НОВАЦ ТРЕБА ДА БУДЕ ДОБИЈЕН ОД МЕЂУНАРОДНЕ БАНКЕ ЗА ОБНОВУ И РАЗВОЈ

* Помоћ хуманитарном друштву „Коло српских сестара“ - 41.000 КМ. Помоћ добротворним друштвима "Мерхамет" у Републици Српској - 62.000 КМ

_____________________________________________________

       ВЛАДА Републике Српске је на данашњој седници прихватила је задужења РС у износу од 22.400.000 евра код Светске банке – Међународне банке за обнову и развој.

       Са овим задужењем рачуна Пројекат опоравка и подршке пословним субјектима.

       "Циљ Пројекта је подршка ликвидности и опоравку пословних субјеката погођених последицама пандемије ковид 19, кроз квалитетнији приступ дугорочном финансирању као и прилагођавање новим, измењеним условима рада кроз дигитализацију и усвајање нових технологија", саопштено је из Владе РС.

       Влада Републике Српске донела је Одлуку  о давању сагласности на План утрошка средстава, којом се даје сагласност Министарству управе и локалне самоуправе на План утрошка средстава за период 1. јануар – 31. децембар 2020. године, хуманитарном друштву "Коло српских сестара", у износу од 41.000 КМ.

       Влада Републике Српске донела је Одлуку  о давању сагласности на План утрошка средстава којом се даје сагласност Министарству управе и локалне самоуправе на План утрошка средстава за период 1. јануар – 31. децембар 2020. године, добротворним друштвима "Мерхамет" у Републици Српској, у износу од 62.000 КМ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари