Република Српска ће наредне године отворити представништво у Љубљани

ДОДИК СЕ У ЉУБЉАНИ САСТАО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СРПСКИХ УДРУЖЕЊА

* Српски члан Председништва БиХ им рекао: „Веома је значајно да се оснивају удружења Срба, као што је ово у Љубљани. Задовољство је видети српску заједницу да ради на очувању српског идентитета, српског језика, писма... Без обзира гдје живите, никада не треба заборавити своје порекло и своје корене

_____________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик најавио је да ће Република Српска наредне године отворити представништво Републике Српске у Словенији.

        Додик се вечерас у Љубљани састао са представницима Срба у Словенији и том приликом нагласио да је веома важно да се организују српска удружења где год живи српска дијаспора.

        "Веома је значајно да се оснивају удружења Срба, као што је ово у Љубљани. Задовољство је видети српску заједницу да ради на очувању српског идентитета, српског језика, писма... Без обзира где живите, никада не треба заборавити своје порекло и своје корене", нагласио је Додик.

        Он је рекао да треба градити и храмове, јер је црква један од најзначајнијих елемената српског националног идентитета и има веома важну улогу у животу Срба.

        "Треба да се окупљамо у црквама, да обележавамо своје празнике и очувамо свој идентитет. Црква је увек уз нас и ми морамо бити уз цркву", истакао је Додик, додавши да никада не треба заборавити своје духовне, културне и националне вредности.

        Представници Срба у Словенији рекли су да су задовољни својим положајем у Словенији те да, између осталог, раде на увођењу српског језика као допунске наставе у основним школама.

        Они су захвалили српском члану Председништва БиХ на посети и изразили задовољство најавом да ће сlедеће године бити отворено представништво Српске у Љубљани.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари