Председништво БиХ подржало придруживање споразуму о јефтинијем ромингу на Балкану

ДОДИК: ПОКАЗАЛО СЕ ДА БиХ МОЖЕ ДА СЕ ДРЖИ РОКОВА АКО ИМА АГИЛАН ПРИСТУП

* Цене роминга ће у првој фази бити смањене за 80 одсто, а 2021. године ће бити потпуно укинуте на територији западног Балкана, послије чега ће уследити смањење роминг услуга са чланицама ЕУ

________________________________________________________________________

          ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је Председништво данас подржало одлуку о придруживању БиХ споразуму о снижавању цене роминга у земљама Балкана којим ће оне бити ниже за 80 одсто.

          "Председништво је одржало телефонску седницу и урадило своју обавезу у вези са тим. Почетком априла у Београду ће бити потписан споразум који ће донети појефтињење цене роминга у земљама Балкана за скоро 80 одсто", истакао је Додик.

          Он је рекао да је ово учињено у роковима и захвалио осталим члановима Председништва што су били веома активни у креирању и доношењу ове одлуке.

          "Сви су подржали ову одлуку. Важно је што ће грађани БиХ, без обзира од којег оператера користе услуге, имати смањени роминг за 80 одсто са земљама Балкана јер то сигурно доноси одређену корист буџетима многих наших људи", нагласио је Додик.

          Он је рекао да је ово показало да БиХ може да реагује у роковима ако има агилан приступ питањима.

          Споразум би требало да буде потписан на Дигиталном самиту у Београду који ће бити одржан 4. и 5. априла, а његова реализација  треба да почне 1. јула.

          Цене роминга ће у првој фази бити смањене за 80 одсто, а 2021. године ће бити потпуно укинуте на територији западног Балкана, послије чега ће уследити смањење роминг услуга са чланицама ЕУ.

          (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари