Правобранилаштво Српске спрема мере против Шмитових насртаја на имовину РС

У СЛУЧАЈУ ШМИТА И ЊЕГОВОГ ИМЕНОВАЊА, ВАЖИ ОНО СТАРО: ШТО СЕ ГРБО РОДИ – ВРЕМЕ НЕ ИСПРАВИ

Милимир Говедарица

* Главни правобранилац Републике Српске Милимир ГОВЕДАРИЦА: О имовини нема и неће бити јер је то питање регулисано Уставом БиХ. Српска наставља да располаже својом имовином и наставља са инвестиционим пројектима и развојем. Не можемо дозволити да нам се то оспори као и надлежности утврђене међународним правом, Уставом и законима

________________________________________________________________

         ПРАВОБРАНИЛАШТВО Републике Српске са другим институцијама активно ради на предузимању адекватних корака када је реч о активностима нелегитимно постављеног Кристијана Шмита, изјавио је главни правобранилац Републике Српске Милимир Говедарица.

         Он је за Срну рекао да такозвани високи представник, односно ОХР, наставља да крши међународно право, а самим тим и цивилизацијско право јер се оспоравањем права на имовину оспорава и право на живот.

         - Замислите домаћина који је са прецима стварао имовину. Када желите да му узмете ту имовину, одузимате му и живот. Наша јавност треба да схвати да је покушај одузимања имовине која припада Републици Српској, заправо покушај одузимања живота грађанима Српске - нагласио је Говедарица.

         Он је рекао да се не може очекивати од некога ко је незаконито и неуставно постављен да поштује Устав и међународно право.

         - Што се грбо роди, време не исправи. Не можете очекивати од некога ко је незаконито, неуставно и супротно међународном праву именован да поштује устав и закон. То је апсурдно и он никада неће поштовати Устав БиХ ни међународно право - навео је Говедарица.

         Он је нагласио да разговора о имовини нема и неће бити јер је то питање регулисано Уставом БиХ.

         - Република Српска наставља да располаже својом имовином и наставља са инвестиционим пројектима и развојем. Не можемо дозволити да нам се то оспори као и надлежности утврђене међународним правом, Уставом и законима - истакао је Говедарица.

          (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари