Окружни суд у Требињу: Вукановић оклеветао и Тврдош и владику Григорија

ГРИГОРИЈА НАЗИВАО „БИСКУПОМ ХЕРЦЕГОВАЧКИМ“ КОЈИ ДЕЛИ И ПЉАЧКА НАРОД

Небојша Вукановић

* У текстовима тврдио да су свештеници манастира Тврдош присуствовали миси убијеним усташама на острву Дакса код Дубровника и да се дубровачки парох и свештеник манастира Тврдош молио за покој душе усташама

_____________________________________________________________

         ОКРУЖНИсуд у Требињу пресудио је да је Небојша Вукановић из Требиња оклеветао свештенике Епархије захумско-херцеговачке и приморске, некадашњег епископа захумско-херцеговачког и приморског Григорија и пароха Стевана Ковачевића из Дубровника изношењем неистина у текстовима које је објавио на свом блогу.

         Окружни суд је утврдио да је Вукановић злоупотребио право на слободно изражавање предвиђено Европском конвенцијом за заштиту људских права и основних слобода јер је свесно изнио и пренио неистине у три текста која је објавио на свом блогу, наводе из овог суда.

         Вукановић је у текстовима оклеветао свештенике и владику Григорија, наводећи да су свештеници манастира Тврдош присуствовали миси убијеним усташама на острву Дакса код Дубровника и да се дубровачки парох и свештеник манастира Тврдош молио за покој душе усташама. Вукановић је владику Григорија оклеветао називајући га херцеговачким бискупом и тврдећи да обмањује, дијели и пљачка свој народ и вернике, додали су у Суду.

         Окружни суд је обавезао Вукановића да са блога уклони спорне текстове и да епископу Григорију и Стевану Ковачевићу на име сатисфакције за претрпљену душевну бол исплати по 2.500 КМ са законском затезном каматом.

         Вукановић је посланик у Клубу СДС-а у Народној скупштини Републике Српске.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари