Одложено поништавање дипломе директора ОБА Османа Мехмедагића Осмице

ПРОСВЕТНА ИНСПЕКЦИЈА РС УВАЖИЛА МОЛБУ РЕКТОРА УНИВЕРЗИТЕТА ЗА ПОСЛОВНЕ СТУДИЈЕ

         ПРОСВЕТНА инспекција РС уважила је молбу ректора Универзитета за пословне студије Бањалука (УПС) Радована Клинцова да буде одгођено поступање по решењу инспектора којим је УПС-у наложено да поништи и огласи ништавном диплому директора Обавештајно-безбедносне агенције БиХ Османа Мехмедагића Осмице.

        “Ректор Универзитета за пословне студије Радован Клинцов је путем адвоката изјавио жалбу на решење просветног инспектора и уједно поднeо и молбу за одгађање извршења решења. Жалба је од стране првостепеног органа достављена на надлежно поступање другостепеном органу, односно Министарству за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво. На основу достављене молбе за одгађање извршења решења дозвољено је одгађање извршења решења просветног инспектора до окончања поступка по жалби који се води пред надлежним другостепеним органом”, наведено је у одговору Инспектората РС на питања “Гласа Српске”.

        У одговору се прецизира да је подношење жалбе, покретање другостепеног поступка и вођење управног спора дефинисано Законом о општем управном поступку, од чега на крају зависи и коначан исход инспекцијског поступка.

        Дугогодишњи просветни инспектор обашњава да у решењима инспектора којима се наређује поништавање дипломе стоји да се оно мора извршити у року од осам дана и да жалба на решење не одгађа његово извршење.

        “Међутим, пракса је да се увек уважи молба којом се тражи да се диплома не проглашава ништавном у року од осам дана и да се одгоди извршење док другостепени орган, односно ресорно министарство не поступи по жалби. И у случају директора ОБА је урађено тако и није направљен никакав изузетак”, објашњава извор Гласа.

        (Глас Српске)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари