Нешић: Неко убрзава ствари у БиХ - можда Додик уопште не треба да иде на суђење у Сарајево

УГРОЖЕНА МУ ЈЕ БЕЗБЕДНОСТ – ТРАЖИЋУ ДА СЕ УТВРДИ ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ ПОСЕЧЕНО ДРВЕЋЕ ИСПРЕД СУДА БиХ

* Mинистар безбедности БиХ Ненад НЕШИЋ: У муслиманском народу постоји одређен број екстремиста који су спремни на све, а један од њих, Сањин Муса, јавно прети и тражи да се неки људи ликвидирају. Зато није искључено ни да се појави неки бомбаш самоубица

* Мислим да бошњачки политичари и одређени међународни фактори желе да изазову сукобе у БиХ. Да ли се неком жури да то ријеши пре америчких избора и да ли неко жели да нас стави пред свршен чин - не знам, али имам некад осећај, наглашава Нешић, да међународни фактори убрзано раде на разбијању БиХ

* Члан правног тима за одбрану председника Републике Српске адвокат Бранко Лукић, такође, сматра да је Додикова безбедност угрожена и да би због неодрживе ситуације у којој се налази председник Српске требало тражити да се суђење измести из Сарајева: „Пред Судом БиХ стоји гомила људи са камерама и микрофонима, а нико од њих не пролази кроз скенер, док Додику прилази булумента људи. Зато нема потребе ни да се користи снајпер, јер је он ту више изложен ножу него снајперу. Наравно, ни снајпер на треба искључити, поготово што су посечена стабла испред зграде“

* ФАКТИ: Већ се појавило упозорење да су стабла пред Судом БиХ посечена како би потенцијални атентатор на Додика имао отворен видик када председник Српске долази на рочишта. Нешић је најавио да ће тражити објашњење за ту сечу, али је чињеница да је пред атентат на Зорана Ђинђића било посечено дрвеће испред петог улаза у Владу Србије, где се атентат, по пресуди, и догодио...

___________________________________________________________________

          МИНИСТАР безбедности у Савету министара Ненад Нешић рекао је да се намеће питање да ли председник Републике Српске Милорад Додик уопште треба да иде на суђење у Сарајево, поготову ако се узме у обзир чињеница да је његова безбедност угрожена због атмосфере линча и да скоро свако може да му приђе пред зградом Суда БиХ.

          - Нема сумње да је Додикова безбедност угрожена. У муслиманском народу постоји одређен број екстремиста који су спремни на све, а један од њих, Сањин Муса, јавно прети и тражи да се неки људи ликвидирају. Зато није искључено ни да се појави неки бомбаш самоубица - упозорио је Нешић.

          Поводом упозорења да су стабла пред Судом БиХ посечена како би потенцијални атентатор на Додика имао отворен видик када председник Српске долази у зграду суда, Нешић је рекао да ће тражити званичну информацију о томе зашто су пред зградом Суда БиХ посечена стабла и да ће је поделити са јавношћу.

          Нешић је рекао да се лично уверио да мере безбедности у Суду БиХ нису на завидном нивоу, те истакао да су у Сарајеву тензије на врхунцу због суђења Додику.

          Он је указао да је проблем то што Додику пред Судом БиХ може да се приђе због чега се намеће питање да ли он уопште треба да иде на то суђење, поготово ако се у обзир узме и чињеница да му суди жена која је била припадник такозване Армије БиХ.

          - Са друге стране, ако не дође, имаћемо одмах галаму да он не поштује судске институције. Све ово личи на неко лице БиХ које ће се показати након тог суђења. Сигурно је да БиХ после тога неће бити иста - рекао је Нешић за Телевизију Пинк.

          Он је истакао да политичари и народ у Српској неће дозволити да се било шта лоше деси Додику, као и да ће надлежне службе предузети све мере да га заштите, поготово што је он изложен нападима и претњама зато што брани Републику Српску и право српског народа у БиХ на живот и постојање.

          Нешић је указао да се у Сарајеву стално креира атмосфера линча према Србима, по којој је, када је реч о Српској и Додику, све дозвољено, због чега апелује на све политичаре у БиХ да спусте тензије како се лоше ствари из историје не би поновиле.

          - Мислим да бошњачки политичари и одређени међународни фактори желе да изазову сукобе у БиХ. Имам осећај да се ствари у БиХ убрзавају и да то неко жели да реши у овој години. Да ли се неком жури да то реши пре америчких избора и да ли неко жели да нас стави пред свршен чин, не знам, али имам некад осећај да међународни фактори убрзано раде на разбијању БиХ - рекао је Нешић.

          Члан правног тима за одбрану председника Републике Српске адвокат Бранко Лукић, такође, сматра да је Додикова безбедност угрожена и да би због неодрживе ситуације у којој се налази председник Српске требало тражити да се суђење измести из Сарајева.

          Он је указао да пред Судом БиХ стоји гомила људи са камерама и микрофонима, а нико од њих не пролази кроз скенер, док Додику прилази булумента људи.

           - Зато нема потребе ни да се користи снајпер, јер је он ту више изложен ножу него снајперу. Наравно, ни снајпер на треба искључити, поготово што су посечена стабла испред зграде - рекао је Лукић и закључио да је за Додика потпуно небезбедно да се појављује пред Судом БиХ.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари