МУП Српске добио нове објекте за Полицијску академију и Центар за обуку

ОБЕЛЕЖИО КРСНУ СЛАВУ – СВЕТОГ АРХАНГЕЛА МИХАИЛА, ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМА СЛУЖИО ВЛАДИКА ЈЕФРЕМ

* Полицијска академија има два одвојена објекта - наставну зграду и интернат са амфитеатром. Наставна зграда има четири кабинета капацитета по 30 места, конференцијску салу капацитета 50 места, библиотеку са читаоницом, девет учионица и канцеларије за наставно особље

* Отворен и објекат Центра за обуку, првенствено намењен за смештај припадника Жандармерије и САЈ-а за време похађања обука у Центру за обуку

* Свечаностима обележавања крсне славе МУП-а Републике Српске присуствовали председник Републике Милорад Додик, српски члан и председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић, председник Народне скупштине Ненад Стевандић и председник Владе Српске Радован Вишковић

__________________________________________________________

         МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Републике Српске обележило је крсну славу - Свети архангел Михаило.

       Тим поводом отворен је новоизграђени објекат Полицијске академије и објекат Центра за обуку, који је саграђен за потребе Специјалне антитерористичке јединице и Жандармерије.

       Полицијска академија има два одвојена објекта - наставну зграду и интернат са амфитеатром. Објекат наставне зграде има четири кабинета капацитета по 30 мјеста, конференцијску салу капацитета 50 мјеста, библиотеку са читаоницом, девет учионица и канцеларије за наставно особље

       Укупан капацитет интерната је 125 соба са 500 кревета. Собе су распоређене у два крила на четири спрата. Све собе имају купатило и опремљене су за смештај четири кадета.

       Амфитеатар је у централном делу објекта интерната и капацитета је 500 столица. Опремљен је са потребним наставним средствима и училима неопходним за извођење наставе.

       Отворен је и објекат Центра за обуку, првенствено намењен за смештај припадника Жандармерије и САЈ-а за време боравка у Центру за обуку.

       Претходно су потписани уговори са кадетима 25. класе Полицијске академије основне полицијске обуке и 11. класе за Специјалну анититерористичку јединицу.

       Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да је оправдано постојање Центра за обуку, јер је одшколовано 3.000 младих припадника МУП-а.

       Свечаностима обележавања крсне славе МУП-а Републике Српске присуствовали су председник Републике Милорад Додик, српски члан и председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић, председник Народне скупштине Ненад Стевандић и председник Владе Српске Радован Вишковић.

       Рапорт Додику предао је командир Почасне јединице МУП-а Републике Српске Витомир Петричевић.

       Лукач и директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић положили су венац на Централно спомен обележје страдалим припадницима МУП-а у Одбрамбеном отаџбинском рату.

       Вијенац су положиле и породице погинулих и помоћник директора полиције Републике Србије Драган Васиљевић.

       Парастос за 782 погинула припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске у Спомен-цркви Светог архангела Михаила у Центру за обуку у Залужанима служио је Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем, који је потом освештао славски колач и жито у Спомен-цркви Светог Архангела Михаила.

       https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=494219

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари