Лукач: МУП Српске у наредних 10-15 дана добија два специјална возила „деспот“

НА ВОЈНОМ САЈМУ „ПАРТНЕР-2019“ У БЕОГРАДУ: „ДЕСПОТ“ ЈЕ ВЕЛИКИ УСПЕХ И ТРБ И СРПСКЕ

* Биће потписан уговор између МУП Српске и братуначког ТРБ о испоруци још возила која ће користити и Специјална антитерористичка јединица

* Генерални директор предузећа ТРБ Славенко РИСТИЋ:  Стручњаци СУ оценили да је `деспорт`у самом врху мултифункционалних борбених виозила. Освојићемо и технологију независног вешања. Мислим да и то можемо

* На Сајам наоружања и војне опреме "Партнер-2019" излаже 128 фирми, међу њима и ТРБ, бањалучки "Космос" и бијељински "Орао". Из Србије је 96 излагача, а 32 из иностранства

_______________________________________________________________________

         МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да је представљање оклопног возила "деспот" на Сајму наоружања и војне опреме "Партнер-2019" у Београду велики успех не само за "Технички ремонт Братунац" (ТРБ), већ и за Републику Српску, те да ће у наредних 10-15 дана овом министарству бити испоручена два таква возила.

         Лукач је подсетио да је "деспот" први пут представљен 9. јануара на паради поводом Дана Републике Српске, а да ће већ на наредној паради учествовати и већи број тих возила.

         "Ово возило је од тог дана претпрело одређене модификације ради побољшања. Овде је данас представљено у правом светлу", навео је Лукач.

         Према његовим речима, након испоруке прва два возила, биће направљен уговор МУП-а и ТРБ о испоруци још возила која ће користити припадници МУП-а, односно Специјална антитерористичка јединица.

         Генерални директор предузећа ТРБ Славенко Ристић је рекао, након представљања "деспота" на Сајму, да су стручњаци оценили да је то возило улази у самом врху мултифункционалних борбених возила.

         Он је додао да „деспот“ прати све светске трендове, а посебно искуства у ратовима у Авганистану и Либији.

         Ристић каже да је председник Србије Александар Вучић приликом посете штанду на којем је изложен "деспот" похвалио то возило, те да је рекао да ће у региону, онај ко освоји технологију независног вешања ојачати своју наменску индустрију и имати довољно посла за наредних стотину година.

         "Имаћемо у виду технологију независног вешања. Мислим да можемо да освојимо ту технологију", поручио је Ристић.

         Оклопно возило "деспот", произведено у предузећу ТРБ, данас је на Међународном сајму наоружања и војне опреме "Партнер-2019" у Београду свечано промовисано у присуству српског члана Председништва БиХ Милорада Додика и председника Србије Александра Вучића.

         У Београду је данас почео Сајам наоружања и војне опреме "Партнер-2019" на којем наступи 128 излагача, међу којима и из Републике Српске и БиХ.

         Међу излагачима из Српске, осим ТРБ су и бањалучки "Космос" и бијељински "Орао".

         На Сајму "Партнер", који је најзначајна манифестација овог типа у југоисточној Европи, наступа 96 излагача из Србије и 32 из иностранства.

         Земље учеснице су Француска, Аустрија, Швајцарска, Финска, Шведска, Њемачка, Италија, САД, Данска, Велика Британија, БиХ - Република Српска, Словенија, Хрватска, Чешка, Белорусија, Словачка и Србија, као и бројне високе стране делегације.

         Покровитељ сајма је Министарство одбране Србије, суорганизатор ЈП "Југоимпорт СДПР", а извршни организатор Београдски сајам.

         (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари