Лукач: Депортовани из Немачке због повезаности са тероризмом морају бити под контролом

„ЗА СВУ ТРОЈИЦУ СЕ МОРА ЗНАТИ КУДА СЕ КРЕЋУ И СА КИМЕ КОНТАКТИРАЈУ И ДРУЖЕ СЕ“

* „Нисмо добили званичну информацију да су дошли у БиХ, да су саслушани и, што је најбитније, да су пуштени на слободу. МУП Српске, као и све друге агенције које се баве безбедношћу у БиХ, такве информације морају имати брзо

______________________________________________________________________

          МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач упозорио је да тројица држављана БиХ, који су депортовани из Немачке због повезаности с тероризмом, могу бити потенцијална опасност за безбедност у БиХ и да морају бити под контролом ако се појаве на територији Српске.

          Лукач је навео да се на њих мора обратити пажња и да се мора знати куда се крећу, са ким се друже и какве контакте имају.

          "Они су свакако предмет наше пажње и у будућем периоду. Ако се појаве на територији Републике Српске, морају бити апсолутно под контролом. Они могу да буду потенцијална опасност за безбедност у БиХ. Између осталог, због тога су и депортовани из друге земље", рекао је Лукач новинарима у Бањалуци.

          Он је додао да су прво из медија добијене информације о томе да су они пребачени из Немачке и да су пуштени на слободу.

          "Нисмо добили званичну информацију да су дошли у БиХ, да су саслушани и, што је најбитније, да су пуштени на слободу. МУП Српске, као и све друге агенције које се баве безбедношћу у БиХ, такве информације морају имати брзо", истакао је Лукач.

          „Полицијада“ окупила 736 полицајаца

              који ће се надметати у осам спортова

* Полицајци РС ће се у наредна два дана такмичити у осам дисциплина - крос, џудо, стрељаштво, баскет, мали фудбал, одбојка, шах и пливање

          Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач отворио је данас у Бањалуци спортске игре радника Министарства унутрашњих послова (МУП), које се организују у оквиру обележавања Дана Полиције Републике Српске.

          Лукач је рекао новинарима, након отварања игара, да је овогодишња "Полицијада" најбројнија и да је учешће узело 736 полицајаца, који ће надметати у осам дисциплина.

          "Сви учесници имају велики мотив да победе и надам се да ће ово бити, не само најмасовнија, већ и по резултатима, најбоља Полицијада", навео је Лукач.

          Председник Синдиката радника унутрашњих послова Српске Аница Јондић рекла је да је на "Полицијади 2019" велики број младих, што произлази из чињенице да је у МУП-у из године у годину доста младих колегиница и колега - кадета.

          "Као што се подмлађује МУП, тако се подмлађује и 'Полицијада', која је одраз стања у МУП-у. Наше спортске игре су битне, јер је ово прилика да се сви наши припадници окупе на једном месту и уз такмичење показују дух заједништва припадника МУП-а који раде одговорне послове сваки дан", додала је Јондићева.

          Према њеним речима, ово је сјајна прилика за дружење, али и да се на пар дана полицајци одмакну од својих свакодневних задатака који носе велику одговорност, али и ризике.

          Џудо репрезентативац Србије Немања Мајдов рекао је да му је драго што је узео учешће у овим играма, додајући да међу такмичарима има и правих спортиста.

          Он каже да му је част да се такмичи на овој манифестацији.

          Полицајци ће се у наредна два дана такмичити у осам дисциплина - крос, џудо, стрељаштво, баскет, мали фудбал, одбојка, шах и пливање. 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари