Ковачевић: Замислите да неко од свештеника СПЦ порока Мухамеда назoве фашистом!

«КРАЈЊЕ ЈЕ ВРЕМЕ ДА ПРЕДСТАВНИЦИ ИСЛАМСАКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ПРЕСТАНУ СА ИЗАЗИВАЊЕМ И ШИРЕЊЕМ МРЖЊЕ»

Хусеин Кавазовић

* „Шта би било кад би патријарх Порфирије рекао да ће Српска своју имовину бранити – ако треба – и оружјем!

__________________________________________________________

       Делегат СНСД-а у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић изјавио је да је евидентно да у последње време из Исламске заједнице у БиХ, како од њеног поглавара тако и од других представника, све чешће долазе изјаве које сасвим сигурно никако не доприносе међувјерској и међунационалној толерације, него напротив жестоко распирују међуверску и међунационалну мржњу у БиХ.

       Ковачевић је нагласио да је пример за такве тврдње сигурно посљедња изјава поглавара Исламске заједнице Хусеина Кавазовића који је говорио о употреби оружја и оружаним сукобима у БиХ.

       Када томе придодамо, рекао је Ковачевић у изјави за Срну, да је недавно један од имама Исламске заједнице у својој верској проповеди свеца Српске православне цркве Светог Саву називао фашистом а комплетну СПЦ и њене вернике сектом и секташима, онда нам ствари постају кристално јасне.

       - Замислимо само када би на примјер Његова светост патријарх српски господин Порфирије рекао да ћемо имовину Републике Српске штити у институцијама, а ако то не буде довољно да ћемо је бранити оружјем. Или, када би, не дај Боже, неко од свештеника СПЦ порока Мухамеда назвао фашистом - навео је Ковачевић.

 

       Он је указао да све ово само показује да је крајње време да представници Исламске заједнице престану са изазивањем и ширењем мржње, да се врате свом послу, односно проповедању вере, а да политику оставе онима које су грађани бирали да се политиком баве.

        (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари