Ковачевић: Суђење Лукићу је понижавање Српске, он је Милош са којим можемо пред Милоша

“ОПТУЖНИЦА ЈЕ ИЗВАН ПРАВНОГ И УСТАВНОГ ПОРЕТКА БиХ И ЗАСНОВАНА НА НАМЕТАЊУ СТРАНЦА”

Радован Ковачевић

* “Лукић је први радни дан у Службеном гласнику урадио свој посао поштујући институције и законе, знајући да ће овдје да га малтертирају, али су му закони и институције Републике Српске изнад свега, па и његовог личног комодитета”

________________________________________________________________

         ДЕЛЕГАТ у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић рекао је да је вршилац дужности директора “Службеног гласника Републике Српске” Милош Лукић радио свој посао поштујући институције и законе Републике Српске и да је судски процес против њега апсурдан.

         - Лукић је први радни дан у Службеном гласнику урадио свој посао поштујући институције и законе, знајући да ће овде да га малтертирају, али су му закони и институције Републике Српске изнад свега, па и његовог личног комодитета. Зато ми је драго да ми Срби као народ данас имамо Милоша с којим можемо пред Милоша - истакао је Ковачевић.

         Он је навео да је данас пред Судом БиХ прочитана оптужница против момка који никада није прекршио закон и није починио никакав прекршај.

         Ковачевић је истакао да је оптужница изван правног система БиХ и уставног поретка, заснована на наметању једног странца - Кристијана Шмита.

         - Када је видио да постоје они који не прихватају, на првом месту /председник Српске Милорад/ Додик и Лукић, да се на такав начин газе наша уставна права, аутономија и капацитет, онда је рекао "ко не поштује моје одлуке и не прихвата ме, њему ће да се суди и њега ћемо да прогањамо" - рекао је Ковачевић.

         Он је истакао да је поступак против Додика и Лукића циркус, апсурд и понижавање БиХ, иако иза свега стоји намера понижавања Републике Српске.

         Ковачевић је подсетио да у Уставу БиХ пише да једино Парламентарна скупштина може да доноси законе.

          - На основу којег закона који је усвојила Парламентарна скупштина је овде неко данас водио било какав судски процес? Шта је то? Сви који пристају на то и сматрају да је то нормално, пристају на понижавање БиХ. Ако је вама стало да се БиХ понижава, ви наставите. Ми из Републике Српске ћемо знати како да заштитимо Српску и њена права - рекао је Ковачевић.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари