Ковачевић: СДС и СДА спремају превару бирача – да Шаровић замени Звиздића

„ТА РОКАДА СЕ НЕ СМЕ ДОГОДИТИ ЈЕР БИ БИЛА ПРОТИВНА ВОЉИ БИРАЧА У СРПСКОЈ“

* „Младен Босић говори о наводном новом Дејтону после сесија које је имао у Берлину. На тим сесијама је на најпогрднији могући начин говорио о Републици Српској као о најстрашнијем месту у свету, иако сви знамо да то није истина. Подсећам Босића и њих у СДС-у да је разлика између СНСД-а и СДС-а што је СНСД 1998. године имао два посланика, а они два посланика имају данас

______________________________________________________________

         СРПСКА демократска странка (СДС) и Странка демократске акције (СДА) припремиле су заверу да председавајућег Савета министара у техничком мандату Дениса Звиздића из СДА заменити Мирко Шаровић из СДС-а, изјавио је Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

         Ковачевић је истакао да СДС и СДА заједно позивају на конституисање свих комисија у Парламентарној скупштине БиХ и да једино те две странке за блокаду, односно нерад институција оптужују СНСД.

         "То чине из разлога што су припремиле заверу, односно превару која се огледа у томе да ће Денис Звиздић ускоро, када преузме председавање Представничким домом Парламентарне скупштине БиХ, прогласити да је у немогућности да води Савет министара. Потом ће, у складу са чланом 32 Закона о Савету министара, председавање преузети Мирко Шаровић. Тај сценарио не сме да се догоди и то је потпуна превара бирача и грађана у Српској који су на изборима рекли ко треба да чини власт", нагласио је Ковачевић.

         Он је упозорио да у томе што БиХ не функционише једино Младен Босић, СДС и људи из СДА виде прилику за промену Дејтонског споразума, за разлику од свих других политичара из Српске који у томе виде шансу за Републику Српску.

         "Босић, СДС и СДА то виде на начин да ће том новом и страшном причом бити оштећена само Република Српска која у оваквој БиХ једина показује способност да функционише и да несметано раде све њене институције", каже Ковачевић.

         Он је рекао да Босић говори о наводном новом Дејтону после сесија које је имао у Берлину.

         "На тим сесијама је на најпогрднији могући начин говорио о Републици Српској као о најстрашнијем месту у свету, иако сви знамо да то није истина. Подсјећам Босића и њих у СДС-у да је разлика између СНСД-а и СДС-а што је СНСД 1998. године имао два посланика, а они два посланика имају данас", истакао је Ковачевић.

         Босић је за федералне медије изјавио да у немачком Бундестагу заговарају нови Дејтон, а да председавајући Председништва БиХ и председник СНСД-а Милорад Додик не види ту опасност.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари