Ковачевић: Шаровић је од некада велике и патриотске СДС направио истомишљеника Бакира и СДА

„ДOДИК И СНСД СУ ОПАСНОСТ ПО МИР ЈЕДИНО ИЗЕТБЕГОВИЋУ И СДА И ШАРОВИЋУ И СДС“

Радован Ковачевић

* Портпарол СНСД Радован КОВАЧЕВИЋ: Тражимо да нам се врате она права која Републици Српској припадају, а потпуно је кукавички и срамно говорити да то треба да се врати кроз парламент уз сагласност са СДА, који наравно на тако нешто никада неће пристати, а што је све наметнуто потпуно незаконито уз међународну силу такозваних високих представника

* Посланик Сања ВУЛИЋ: Додик и СНСД не иду ни у какав авантуризам, као што нисмо ишли ни свих претходних година. Скандалозно је да о повратку надлежности, по изјави Мирка Шаровића, треба причати у Парламентарној скупштини БиХ, а не у Народној скупштини Републике Српске. Ако је и од Шаровића превише је!

_________________________________________________________

         СКОРО је невероватно да је Мирко Шаровић успео да од некада великог и патриотског СДС-а направи данас највећег и јединог истомишљеника СДА и Бакира Изетбеговића, истакао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

       - Једино су за СДА и Бакира Изетбеговића и за СДС и Мирка Шаровића опасност по мир и стабилност у БиХ Милорад Додик и СНСД који покушавају да сачувају и заштите Републику Српску од бројних и константних атака, а да опасност по мир и стабилност нису неизабрани странац који намеће законе по којима се српски народ једини проглашава геноцидним, којим се уводи вербални деликт у 21. веку и то само за српски народ.

       - По њима нису опасност по мир и стабилност ни стране судије у Уставном суду БиХ које заједно са Бошњацима константно атакују на права Републике Српске и српског народа, који Републици Српској одузимају шуме, пољопривредно земљиште, који хоће да нам одузму и воду и ваздух и све што се на било који начин зове Република Српска - указао је Ковачевић у изјави за Срну.

Сања Вулић

       Он је поручио да, без обзира на „такву срамну и кукавичку политику СДС-а, ни Милорад Додик ни СНСД не планирају одустати од тога да заштите Републику Српску, да заштите њена права и да Републици Српској врате оно на шта је једино и пристала 1995. године када је у Дејтону као страна прихватила Устав БиХ онакав какав је он и данас на снази“.

       - Ми ништа више од тога не тражимо. Тражимо да нам се врате она права која Републици Српској припадају, а потпуно је кукавички и срамно говорити да то треба да се врати кроз парламент уз сагласност са СДА, који наравно на тако нешто никада неће пристати, а што је све наметнуто потпуно незаконито уз међународну силу такозваних високих представника - истакао је Ковачевић.

       Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић истакла је да је само једно сигурно, а то је да Република Српска није ништа добро видела, нити добила од политичког ангажмана Мирка Шаровића, а да је само због њега СДС доживео раскол какав нико није очекивао.

       - Милорад Додик и СНСД не иду ни у какав авантуризам, као што нисмо ишли ни свих претходних година. СНСД-у је Република Српска изнад свега, а то грађани Српске знају. Скандалозно је да се о повратку надлежности по изјави Мирка Шаровића треба причати у Парламентарној скупштини БиХ, а не у Народној скупштини Републике Српске. Ако је и од Шаровића превише је - оценила је Вулићева у изјави Срни.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари