Кошарац: СДС и ПДП воде политички рат против Српске и изборне воље њених грађана

ЗАЈЕДНО СА ПОЈЕДИНИМ БОШЊАЧКИМ СТРАНКАМА- СДС И ПДП ЖЕЛЕ ДА ПОНИШТЕ МЕХАНИЗАМ ЗАШТИТЕ СРПСКЕ“

Сташа Кошарац

* Члан председништва СНСД Сташа КОШАРАЦ:  Представници СДС и ПДП тај рат су започели 2014. године, када су, такође као мањина, захваљујући подршци бошњачких странака, ушли у власт у заједничким институцијама БиХ и пуних пет година радили против институција и интереса Српске. Наставили су га у прошлом мандату, када су, као део такозване "ЦИК коалиције", својим гласовима подржавали бошњачку већину у Представничком дому парламента БиХ. Срећом, имали смо четири руке у Дому народа да зауставимо сваки њихов напад

* „У Представничком дому потребно је десет руку против из РСда у другом кругу гласања одбијемо све што није у интересу Српске и српског народа. Нажалост, тих десет руку са оваквим СДС-ом и ПДП-ом не можемо имати и зато инсистирамо на четири руке у Дому народа парламента БиХ

______________________________________________________________

         ЧЛАН Председништва СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је да представници опозиционих странака из Републике Српске понижавајућим састанцима у Сарајеву настављају да воде сопствени политички рат против Републике Српске, њених институција и изборне воље грађана Српске.

       - Представници СДС-а и ПДП-а тај рат су започели 2014. године, када су, такође као мањина, захваљујући подршци бошњачких странака, ушли у власт у заједничким институцијама БиХ и пуних пет година радили против институција и интереса Републике Српске. Тај рат су наставили у прошлом мандату, када су, као део такозване "ЦИК коалиције", својим гласовима подржавали бошњачку већину у Представничком дому парламента БиХ. Срећом, имали смо четири руке у Дому народа Парламента БиХ да зауставимо сваки њихов напад на надлежности и интересе Републике Српске - нагласио је Кошарац за Срну.

       Он је упозорио да се представници СДС-а и ПДП-а грчевито боре за власт у Сарајеву, иако је српски народ сасвим јасно исказао своју изборну вољу, о чему сведочи више од 140.000 гласова разлике између СНСД-а и СДС-а за Представнички дом парламента БиХ и више од 100.000 гласова разлике између српског члана Председништва БиХ Жељке Цвијановић и њеног противкандидата Мирка Шаровића.

       - Заједно са појединим бошњачким странкама из Сарајева, СДС и ПДП сада желе да пониште механизме заштите Републике Српске у заједничким институцијама БиХ. Четири руке у Дому народа Парламента БиХ нису никакав "СНСД-ов механизам блокаде", како то тумаче СДС, ПДП и бошњачке странке, већ представљају механизам заштите Републике Српске од било чега што није у интересу српског народа у Републици Српској и БиХ - поручио је Кошарац.

       Он је додао да Република Српска, по Уставу БиХ, исти механизам има и у Представничком дому парламента БиХ.

       - У Представничком дому потребно је десет руку против из Републике Српске да у другом кругу гласања одбијемо све што није у интересу Републике Српске и српског народа. Нажалост, тих десет руку са оваквим СДС-ом и ПДП-ом не можемо имати и зато инсистирамо на четири руке у Дому народа парламента БиХ - поручио је Кошарац.

       Он је позвао све посланике из партнерских странака окупљених око СНСД-а да својим гласовима у Народној скупштини Републике Српске омогуће избор четири делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ који ће у наредном мандату у заједничким институцијама знати да заштите права и интересе Републике Српске и српског народа.

       - Да је среће и памети, овом механизму заштите придружио би се и пети српски делегат у Дому народа Парламента БиХ. Са оваквим СДС-ом и ПДП-ом, чија руководства раде против воље српског народа и Републике Српске, на глас петог делегата не можемо да рачунамо -  закључио је Кошарац.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари