Кошарац: Шаровић шири непријатељску пропаганду ради рушења Српске

„ИМА ПОДРШКУ САРАЈЕВСКИХ МЕДИЈА КОЈЕ КОНТРОЛИШУ СТРАНЦИ И СДА“

* „Кључни циљ јесте инсталисање марионетске власти и у Сарајеву и у Бањалуци која би испуњавала политичке и економске интересе појединих западних земаља, које су асистирале у довођењу Шаровића на чело СДС“

* „Класичан пример ширења лажних вести и непријатељске пропаганде против Српске је Шаровићева изјава да је пожар у предузећу Енергоинвест - РАОП у Источном Сарајеву подметнут како би се прикрио наводни државни криминал. Шаровићеве лажне изјаве потпаљују много већу ватру и изазивају већу штету од оне која се, нажалост, десила у том предузећу“

____________________________________________________________________

        ЧЛАН Председништва СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је да је од доласка на чело СДС-а Мирко Шаровић добио задатак да шири лажне вести и непријатељску пропаганду с циљем рушења Републике Српске и њених институција.

        "Шаровић и мањи број његових присталица у СДС-у, уз пуну подршку сарајевских медија које контролишу странци и СДА, ширењем лажних вести и непријатељске пропаганде интензивно раде на рушењу Републике Српске и њених институција. Кључни циљ јесте инсталисање марионетске власти и у Сарајеву и у Бањалуци која би испуњавала политичке и економске интересе појединих западних земаља, које су асистирале у довођењу Шаровића на чело СДС-а", упозорио је Кошарац у изјави за Срну.

        Он је нагласио да су напади на институције Републике Српске интензивирани након што су лидери СНСД-а, ХДЗ-а и СДА Милорад Додик, Драган Човић и Бакир Изетбеговић постигли договор о формирања Савета министара и потписали Принципе споразума за формирање власти у заједничким институцијама БиХ.

        "Шаровић и други представници опозиције чине све што је у њиховој моћи како би срушили тај споразум и онемогућили спровођење дејтонског Устава, закона и изборне воље грађана Републике Српске у заједничким институцијама БиХ. Најпре су ширили лажне вести о издаји и капитулацији, а сада, баш као и амерички званичници, траже да се Додик директно одреди према даљем кретању БиХ у НАТО, што се неће десити док год је у Републици Српској на снази Резолуција о војној неутралности", поручио је Кошарац.

        Он је нагласио да је споразум којег су потписали Додик, Човић и Изетбеговић веома јасан и да никаква додатна тумачења или објашњења тог споразума нису потребна, нити могућа.

        "То што Шаровић, (Драган) Мектић и (Игор) Црнадак и даље, мимо воље српског народа, седе у министарским фотељама у Сарајеву кључан је доказ да у споразуму нема ничега што би било супротно одлукама институција Републике Српске. То је јасно свима, осим СДС-у, ПДП-у и страним спонзорима ове две партије", поручио је Кошарац.

        Он је додао да Шаровић користи сваку ситуацију за нападе на Републику Српску и њене институције.

        "Класичан пример ширења лажних вести и непријатељске пропаганде против Републике Српске и њених институција јесте Шаровићева јучерашња изјава да је пожар у предузећу Енергоинвест - РАОП у Источном Сарајеву подметнут како би се прикрио наводни државни криминал. Шаровићеве лажне изјаве потпаљују много већу ватру и изазивају већу штету од оне која се, нажалост, десила у том предузећу", упозорио је Кошарац.

        Он је оцијенио да ова изјава представља врхунац лицемерства СДС-а и Шаровића.

        "Грађани Источног Сарајева веома добро знају да су управо та партија и Мирко Шаровић лично одговорни за невиђену пљачку и пропаст огромног броја предузећа и комплетне привреде тога града", рекао је Кошарац.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари