Кошарац: Мој министарски мандат је на располагању СНСД и Тегелтији

„РАДИЋУ СВОЈ ПОСАО ИЗ САМОИЗОЛАЦИЈЕ – ДО ОДЛУКЕ МОЈИХ ПРЕТПОСТАВЉЕНИХ“

* “Након веома негативних реаговања јавности и многих грађана, те критика које су ми упућене од председника СНСД господина Милорада Додика, али и мојих бројних страначких и парламентарних колега, спреман сам да понудим оставку

____________________________________________________________________

        МИНИСТАР спољне трговине и економских односа у Савету министара БиХ Сташа Кошарац ставио је свој мандат на располагање председавајућем Савета министара Зорану Тегелтији након лавине негативних коментара поводом његовог присуства забави у Сарајеву.

        Кошарац је навео да је због неодговорног и непромишљеног поступка спреман да сноси све санкције које му изрекне странка СНСД.

        “Након веома негативних реаговања јавности и многих грађана, те критика које су ми упућене од председника СНСД господина Милорада Додика, али и мојих бројних страначких и парламентарних колега, спреман сам да понудим оставку и свој мандат ставим на располагање председавајућем Савета министара, господину Тегелтији”, навео је Кошарац у изјави коју је објавио на Твитеру.

        Он је још једном упутио извињење грађанима Републике Српске, цијеле БиХ и посебно својим гласачима за неодговорно понашање у веома тешким данима за све грађане.

        “Претходна два дана сам избегавао сваки непотребан контакт, а од данас поподне се налазим у кућној самоизолацији у Источном Сарајеву, па ћу наредних 14 дана испуњавати радне обавезе и договорене састанке онлајн радом од куће. Свој посао сам и до сада обављао савесно и одговорно, без икаквих пропуста и афера или критика јавности, у интересу свих грађана БиХ и тако ћу и наставити до коначне одлуке мојих претпостављених”, нагласио је Кошарац.

        Полиција Кантона Сарајево прекинула је 4. маја приватну забаву у ресторану “Голф клуб” у Сарајеву и власнику објекта, као и присутним лицима, издала прекршајне налоге у складу са законом.

        Председник СНСД-а Милорад Додик изјавио је раније Срни да је министар спољне трговине и економских односа у Савету министара Сташа Кошарац присуством приватној забави у Сарајеву на којој нису испоштоване важеће заштитне мере и препоруке током епидемије вируса корона написао крај свог политичког пута, те да у том погледу нема никакве дилеме.

        (Срна)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари