Колонијална лакрдија: Шмит добио акредитацију на основу „усмене ноте ОХР“

СРПСКА СПРЕМА ТУЖБУ ПРОТИВ К. ШМИТА ПРЕД НЕМАЧКИМ СУДСТВОМ – ЗБОГ ЛАЖНОГ ПРЕДСТАВЉАЊА

Витомир Поповић

* Професор међународног права Витомир ПОПОВИЋ: Усмене ноте у међународном праву и бечкој конвенцији о дипломатском имунитету, не постоје. Навикли су да се тако понашају. Имали су, нажалост одређен број саговорника међу Србима. Дошло је време да им се на јасан и недвомислен начин каже да могу да се пакују и да иду из БиХ

_________________________________________________________

            РЕПУБЛИКА Српска припрема тужбу против Кристијана Шмита пред немачким судовима због лажног представљања, изјавио је професор међународног права Витомир Поповић за Радио Републике Српске.

            Поповић је реагујући на саопштење МИП-а БиХ у којем се, између осталог наводи да је акредитација за Кристијана Шмита издата на основу усмене ноте из ОХР-а, навео да усмене ноте у међународном праву и бечкој конвенцији о дипломатском имунитету, не постоје.

            - Нека читају бечку конвенцију о дипломатском имунитету. Они су навикли да се понашају тако како се понашају. Имали су, нажалост одређен број саговорника међу Србима. Дошло је време да им се на јасан и недвомислен начин каже да могу да се пакују и да иду из БиХ - каже Поповић.

            Поповић је поручио да се њихове одлуке овде неће извршавати и спроводити, те да је како каже време да оду из БиХ.

            https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=527139

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари