Каран: МУП Српске гарантује безбедност председника Додика – мере предузимамо свакодневно

„НЕПРЕКИДНО ПРОЦЕЊУЈЕМО СИТУАЦИЈУ ЈЕР ЈЕ ОН НАЈУГРОЖЕНИЈА ЛИЧНОСТ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ“

Синиша Каран

* Министар унутрашњих послова РС Синиша КАРАН: Кад говоримо претњама, мислим на наша оперативна сазнања и размену информација са другим полицијским агенцијама, али и све оне претње председнику Републике на друштвеним мрежама, путем електронске поште и другог

______________________________________________________________

          МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран изјавио је да Министарство унутрашњих послова Српске у оперативном и физичком смислу у континуитету, дакле дужи временски период, предузима низ мера и радњи на заштити председника Републике Српске Милорада Додика, чиме гарантује његову безбедност.

          - Под тим мислим на аспект његовог кретања, боравка, активности и друго. Наше службе проактивно делују, свакодневно процењујући могућа угрожавања, с обзиром на то да је то, ипак, најугроженија личност у Републици Српској - истакао је Каран.

          Према његовим речима, заштита и безбедност личности које се посебно штите у Републици Српској, а посебно председника Републике Српске, нешто је чему МУП приступа са највишим могућим степеном озбиљности и професионалности.

          Каран је истакао да је заштита личности председника Републике специфична са аспекта функције коју он обавља и самим тим спада међу оне који запримају и највише претњи, те у складу са тим се на дневном нивоу предузимају све мере у смислу процене његове угрожености и заштите.

          - Кад говоримо претњама, мислим на наша оперативна сазнања и размену информација са другим полицијским агенцијама, али и све оне претње председнику Републике на друштвеним мрежама, путем електронске поште и другог - нагласио је министар унутрашњих послова Републике Српске.

          Он је рекао да се свакој информацији приступа једнако озбиљно.

           - Сведоци сте да таквих претњи има стално, али оно што је битно да свакој информацији и сазнању приступамо са једнаком озбиљношћу, а све са циљом расветљивања тих кривичних дела - истакао је Каран за Срну.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари