Караџићева СДС у фронту за одбрану имовине Српске која ће повући своје судије из Уставног суда БиХ

РС ОДЛУЧНА ДА СЕ ПИТАЊЕ „ДРЖАВНЕ ИМОВИНЕ“ НЕ РАЗМАТРА НА НИВОУ БиХ ЈЕР ОНА НИЈЕ ЊЕН ТИТУЛАР

* Председник РС Милорад ДОДИК: Заказали смо за понедељак у 15.00 часова у Народној скупштини Републике Српске потписивање нацрта изјаве о имовини који смо утврдили. Биће достављен и представницима политичких партија које данас нису биле на састанку како би оценили да ли ваља и да приђу целој коалицији... Желимо и да искажемо опредељеност за Дејтонски споразум јер то је једини начин да остане каква-таква БиХ

* Вршилац дужности председника Српске демократске странке Милан МИЛИЧЕВИЋ: Интерес РС и државна имовина су нешто најважније и даћемо најснажнији одговор из Српске. Јесмо опозиција, али никада нећемо бити опозиција Републици Српској

       _________________________________________________________ 

          НA састанку сазваном ради заузимања јединственог става о имовини потврдили смо нацрт изјаве који ћемо током викенда на својим страначким органима разматрати, изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик на конференцији за новинаре.

          - Заказали смо за понедељак у 15.00 часова у Народној скупштини Републике Српске потписивање ове изјаве, са обраћањем јавности поводом одредби које садржи - рекао је Додик после састанка поводом заузимања јединственог става о имовини на којем су присуствовали представници коалиције окупљене око СНСД-а и представници СДС-а.

          Председник Српске је истакао да ће нацрт изјаве бити достављен представницима политичких партија које данас нису биле присутне на састанку "како би и они оценили да ли то ваља и да приђу заједно целој коалицији".

          - Српска је одлучна да питање имовине неће бити разматрано у Представничком дому парламенета БиХ јер би то значило да је титулар имовине БиХ, што није тачно - напоменуо је Додик.

          Председник Српске је додао да ће крајем идуће седмице бити заказана седница Народне скупштине РС како би се донела одлука о повлачењу српских судија из Уставног суда БиХ.

          - Нећемо да даље легитимишемо Уставни суд БиХ који ионако нема никаквог резона да више постоји и ради. У понедељак ћемо се договорити око тога када ће бити заказана седница НСРС. Желимо да искажемо опредељеност за Дејтонски споразум јер то је једини начин да остане каква-таква БиХ - нагласио је Додик.

          Вршилац дужности председника СДС-а Милан Миличевић рекао је да су интерес Српске и државна имовина нешто најважније и да ће дати најснажнији одговор из Српске.

          - Јесмо опозиција, али никада нећемо бити опозиција Републици Српској - поручио је Миличевић.

Милорад Додик, Милан Миличевић и Петар Ђокић

          Састанак је сазвао председник Републике Српске у функцији заузимања јединственог става о имовини.

          Присуствовали су представници коалиције окупљене око СНСД-а и представници СДС-а: српски члан и председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић, председник Народне скупштине Ненад Стевандић, премијер Радован Вишковић, министри у Влади Српске, председници Социјалистичке партије Петар Ђокић, ДЕМОС-а Недељко Чубриловић, НПС-а Дарко Бањац, ДНС-а Ненад Нешић, СПС-а Горан Селак, НДП-а Бојан Шапурић.

          Такође: и представници Српске у заједничким институцијама БиХ и председавајућа Вијећа народа Републике Српске Сребренка Голић.

           На састанак је дошао и вршилац дужности председника СДС-а Милан Миличевић, док се нису одазвали представници ПДП-а и Листе за правду за ред.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари