Кандидати за новог лидера СДС – Милан Миличевић и Мирко Шаровић

НИЈЕ ИСКЉУЧЕНО И ДА ЋЕ СЕ ПОНОВО КАНДИДОВАТИ ВУКОТА ГОВЕДАРИЦА

          ГЛАВНИ одбор СДС-а на седници 21. априла требало би да коначно утврди критеријуме за одржавање унутарстраначких избора, а како ствари сада стоје, најозбиљнији кандидат за преузимање највеће опозиционе странке је Милан Миличевић, актуелни начелник општине Теслић.

          Поред њега, у игри су још и актуелни председник Вукота Говедарица и Мирко Шаровић, актуелни министар спољне трговине и економских односа БиХ.

          "Два најбоља кандидата су Миличевић и Шаровић и настојаће се да се унутар странке дође до договора да буде један кандидат, јер би у овом тренутку то било најбоље. И један и други имају резултате иза себе и тешко је рећи у овом тренутку који би био бољи", рекао је Немања Васић, члан Председништва СДС-а, које је у четвртак имало седницу и одлучило да Главни одбор СДС-а заседа у идућу недељу у Источном Сарајеву.

          Iз неколико незваничних разговора може се закључити да тренутно Миличевић има највеће шансе и подршку да преузме СДС.

          На црту Миличевићу могуће је да изађе једино Говедарица, за којег се не зна да ли ће или неће у трку за нови мандат на челу највеће опозиционе партије.

          "Шаровић ће бити кандидат под условом да сви стану иза њега, у супротном неће се кандидовати јер увијек игра на сигурно. Три су могућности у оптицају, и то да Шаровић буде једини кандидат, да Миличевић буде једини кандидат те да и Миличевић и Говедарица иду с кандидатуром пред Скупштину СДС-а и траже подршку", испричао је извор "Независних" близак СДС-у.

          https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Milicevic-na-korak-ispred-Sarovica-da-preuzme-SDS/533135

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари