Кандидат ПДП за посланика изазвао инцидент приликом постављања темељца за мост у Челинцу

РТРС: СТАНИВУКОВИЋ И ГРУПА ОКО ЊЕГА СА КАМЕЊЕМ КРЕНУЛИ ПРЕМА ДОДИКУ И ЦВИЈАНОВИЋ

* Милорад ДОДИК: „Нисам никога ударио, нисам никога ни дирнуо. То је избор Младена Иванића и ПДП-а за кампању. Та дјеца су дошла са пуним торбама камења и зато су приведени на разговор у полицију. Станивуковић лаже да га је неко ударио, то је сценарио којим неко покушава да инсценира нереде

* Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: „Све је било изрежирано унапријед што се види по брзини којом су сазвали прес конференцију. Јадно, јадно. Шта је сљедеће након каменица, да пуцају?"

* Драшко Станивуковић свакодневно на друштвеним мрежама објављује видео снимке разних перформанса, којима критикује потезе власти у РС

_______________________________________________________________________

         У ЧЕЛИНЦУ је током постављања камена темељца за нови мост на реци Врбањи, неколико окупљених окупљених око одборника ПДП у Скупштини града Бањалука Драшка Станивуковића, који је и кандидат те странке за посланика, кренуло са камењем у руци према председнику и премијерки Републике Српске Милораду Додику и Жељки Цвијановић, послије чега је реаговало обезбјеђење, пренијела је Радио-телевизија РС.

         Предсједник РС је на ванредној конференцији за медије рекао да никаквог инцидента није било, осим што је неко послао дјецу са камењем да изазову нереде.

         "Нисам никога ударио, нисам никога ни дирнуо", рекао је Додик и доадо да је то избор Младена Иванића и ПДП-а за кампању.

         "Та дјеца су дошла са пуним торбама камења и зато су приведени на разговор у полицију. Станивуковић лаже да га је неко ударио, то је сценарио којим неко покушава да инсценира нереде, нагласио је Додик.

         "Ми смо дошли да положимо камен темељац за нови мост и одржимо предизборни митинг овдје у Челинцу, на који су наравно сви добродошли и сви могу да присуствују, али нико не смије да га омета на овакав начин", нагласио је Додик. Како је навео, срамно је да се не вјерује институцијама, да се вјерује само једној страни која хоће да покаже како СНСД иде по РС да се обрачунава са неистомишљеницима.

         "Позивам све на фер кампању", рекао је Додик и поновио да нема потребу да се извињава и правда јер ништа није ни учинио.

         Предсједник Владе РС Жељка Цвијановић изјавила је да опозиција нема никакву активност на скуповима, а ни сви заједно као СзП не могу да окупе ни трећину од оног броја људи које окупља СНСД и зато организују своје хушкаче да праве инциденте, а онда причају како се неко из владајућег блока бахати.

         "Срамота је да Младен Иванић и Вукота Говедарица користе овакве ствари у кампањи показујући тако своје право лице и своју политичку немоћ да грађанима понуде било шта осим мржње. Њихови улични активисти скупљају камење да би нападали предсједника Републике и предсједницу Владе. Па, каква је то политичка понуда, колико ниско су у стању да се срозају", упитала је Цвијановићева.

         Она је поручила да Република Српска иде напријед и СНСД иде у побједу са својим народом.

         "Ми хоћемо да радимо, да градимо, да повећавамо плате и пензије и да зауставимо њихову политичку мржњу коју расипају на све стране. Све је било изрежирано унапријед што се види по брзини којом су сазвали прес конференцију. Јадно, јадно. Шта је сљедеће након каменица, да пуцају?", истакла је Цвијановићева која је кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за предсједника Републике Српске.

         Драшко Станивуковић, члан ПДП и кандидат за посланика у Народној скупштини РС објавио је данас на својој Фејсбук страници да га је у Челинцу напао предсједник РС Милорад Додик, да га је ударио и избио телефон из руке. Након тога одржао је и конференцију за медије у којој је објавио да се не осјећа сигурно и затражио заштиту.

         Станивуковић свакодневно на друштвеним мрежама објављује видео снимке разних перформанса, којима критикује потезе власти у РС.

        Снимак који је објавио наводи на закључак да је `инцидент` био унапријед испланиран. И сниман на сасвим одређени начин.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари