Изградња моста на Сави код Градишке почиње најкасније у септембру

ТРАЈАЋЕ 30 МЕСЕЦИ И КОШТАТИ 19,5 МИЛИОНА ЕВРА – СВИ УГОВОРИ ПОТПИСАНИ У ЗАГРЕБУ

* Извођачи радова биће „Интеграл инжењеринг“ из Лакташа, Ђуро Ђаковић монтажа и Загреб-монтажа

* Радован ВИШКОВИЋ: Надам се да ће брзо бити окончана процедура поводом надзора над извођењем радова. Небитно је да ли ће сами радови почети у августу или септембру

_____________________________________________________________________

         ЗВАНИЧНИЦИ Хрватских цеста и Mинистарства транспорта и комуникација БиХ потписали су у Загребу уговор с извођачима радова о почетку изградње моста на Сави код Градишке.

         Извођачи радова су „Интеграл инжењеринг“, „Ђуро Ђаковић монтажа“ и „Загреб-монтажа“, а укупна вредност посла ће износити око 19,5 милиона евра, без ПДВ-а.

         Са оствареним укупним годишњим приходом у 2018. години од 231,3 милиона КМ (118,7 милиона евра), „Интеграл инжењеинг а.д.“ из Лакташа је и даље највећа грађевинска фирма у БиХ, те један од лидера у региону, саопштила је данас ова компанија.                  

         Мост на Сави код Градишке, распонске дужине 128 + 170 + 128 = 426 м, укупне ширине 22,6 метара и тежине носиве челичне конструкције од 4.650 т, имаће четири возне траке, по две у сваком смеру.

         Вредност уговорених радова је 19.540.997,00 евра (без ПДВ) или 38.218.868,00 КМ (без ПДВ), а предвиђено је да радови трају 30 месеци.

         Изградња овог моста је дeо укупних радова на изградњи функционалне путне целине на дeоници граница-Окучани, која, поред осталог укључује аутопут пуног профила на страни Републике Српске (БиХ), брзи пут са четири траке на страни Републике Хрватске, два одвојена гранична прелаза и прилазне путеве. По завршетку радова, ова путна целина ће омогућити бржи промет људи и роба, омогућиће несметано и ефикасно обављање послова контролним органима, те ће омогућити нормално одвијање живота у, сада проптерећеној, Градишци.

         Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је да се нада да ће брзо бити окончана процедура везана за надзор над извођењем радова.

         "Након тога ће радови брзо да почну. Небитно је да ли ће то бити август или септембар", рекао је Вишковић.

         https://www.nezavisne.com/ekonomija/privreda/Potpisan-ugovor-o-izgradnji-mosta-na-Savi-kod-Gradiske/548557

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари