Избор је наш: Улази ли Родољуб Драшковић у политику да би одвојио Херцеговину од Српске?

РАДИ ЛИ СЕ И О ПОКУШАЈУ УНОШЕЊА РАЗДОРА ИЗМЕЂУ ДОДИКА И ВУЧИЋА?

* Најављује да ће формирати политичку странку „Херцеговачки народни покрет“. Воли да га зову `кнез Херцеговачки`, али и он, као и сви други политичари, треба да зна да су сурови „тендерски услови“ за улогу Вође српског народа

* Поводом Драшковићевих изјава у којима критикује власт РС, Милорад Додик је рекао: „Драшковић је битно дужан држави (Р. Српској око 15 милиона КМ) и све што је изнио у вези власти Републике Српске није истина и гола је лаж“

* Драшковић је прије неколико дана рекао и да га је звао Александар Вучић како би му се захвалио за све што ради за српски народ. Драшковић је том изјавом покушао прикривено да пошаље поруку Додику да је предсједник Србије на његовој страни

______________________________________________________________________

        НАЈАВА Родољуба Драшковића да ће формирати политичку странку „Херцеговачки народни покрет“ можда није само због увређености сујетног човјека, који неће да измири дуг буџету Републике Српске од 15 милиона КМ, већ може бити тумачена и као пријетња цјеловитости Републике Српске и покушај сијања сјемена раздора између Вучића и Додика, најмоћнијих српских политичара са једне и друге стране Дрине.

        Драшковић у свом отвореном писму упућеном предсједнику СНСД и члану Предсједништва БиХ Милораду Додику (од 8.4.2020 г.), скоро да пријети, па писмо завршава ријечима да послије пандемије корона вируса у Херцеговини ништа неће бити исто.

        Да ли то значи да ће он радити на томе да Херцеговина (о којој говори) буде издвојена из Републике Српске и на тај начин учествовати у реализацији жеље противника српског народа?

        У том писму Драшковић вјешто и злонамјерно пише да је његова изјава о лошем стању у буџету Републике Српске заснована на изјави предсједника Србије Александра Вучића.

        Поводом Драшковићевих изјава у којима критикује власт РС, Додик је рекао: „Драшковић је битно дужан држави (Р. Српској око 15 милиона КМ) и све што је изнио у вези власти Републике Српске није истина и гола је лаж.“

        Драшковић је прије неколико дана рекао и да га је звао предсједник Србије Вучић како би му се захвалио за све што ради за српски народ.

        Драшковић је са том изјавом покушао прикривено да пошаље поруку Додику да је предсједник Србије на његовој страни.

        Лицемјерно је, а и увреда за здраву памет народа, казивање Родољуба Драшковића да ће се он борити против сиромаштва, а он и такви други политичари све богатији.

        Вриједност компанија у власништву Драшковића (стекао за 30 година) је око милијарду КМ. Ту су и прелијепи „Вршачки виногради“ у којим је радио велики број грађана Вршца и то генерације.

        Да је Драшковићу био приоритет развој Херцеговине, а не његова велика зарада, не би затварао фабрике по Херцеговини (Невесиње) и пребацивао их у друге државе (Македонију).

        Доћи ће и вријеме када ће народ тражити од некадашњих директора државних – народних фирми да кажу како су се обогатили, а од многих од њих и - како су купили те фирме па их продали другима или их уништили?

        Родољуб Драшковић, `кнез Херцеговачки`, како сада воли да га зову, треба да зна, а и сви други политичари, да су сурови „тендерски услови“ за функцију Вође српског народа.

        Истински вођа српског народа мора бити и раб Божији и своје богатство, како год стечено, да раздијели народу.

        Тако ће се моћи најбоље посветити свеопштем напредку народа и јачању Српске.

        Народ ће му вјеровати и вољети га, а успјех неће изостати. И он ће се спасити. У српском народу је било таквих људи.

        Млади, Растко, одричући се стварне племићке титуле, постао је Свети Сава.

        Сувише је важна Република Српска за опстанак Срба западно од Дрине да се они не би водили народном изреком „боље спријечити него лијечити“. Зато унапријед указујемо могућу опасност по Српску, тим прије што из ЕУ долазе условљавања, па и пријетње да се мора укинути ентитетски вето, што је један од стубова анекса IV Дејтонског споразума и гаранција опстанка Републике Српске.

        Зато у овом времену није добра никаква политичка дестабилизација и слабљење Српске, напротив, потребно је јединство свих политичких фактора око суштинских питања.

        А вријеме ће показати Драшковићеву снагу аргумената и да ли ће његове активности бити усмјерене на личне интересе и још веће богаћење, као и на слабљење Српске, или ће се сјетити свог сиромаштва и народног размишљања да је човјеку и породици потребно мало материјалног богатства, да би живјели и били срећни и своје способности усмјерити у добробит читавог друштва.

        СНП Избор је наш изражава наду да ће Родољуб Драшковић, као несумњиво способан човјек, открити смисао и велико задовољство у политичком раду добром за отаџбину и народ, у чему му желимо велики успјех.

        (саопштење СНП Избор је наш)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари