Избор је наш: Иза ставова Главног одбора СДА стоје америчка и британска амбасада

ОПАСНИ СУ И ШТЕТНИ И ПО ДЕЈТОНСКУ БиХ И ПО ИЗЕТБЕГОВИЋА И ЊЕГОВУ СДА

* Могуће је да ће специјални амерички изасланик Метју Палмер, као и амбасаде САД-а и Велике Британије, тражити од Влентина Инцка да користи тзв. Бонска овлаштења и удари на Додика. Инцко је, међутим, свјестан да су Бонска овлаштења нелегитимна и добијена правним насиљем, те у данашњим околностима, највјероватније неће посезати за њима иако га то може довести у ситуацију да буде смијењен

_____________________________________________________________________

        ГЛАВНИ одбор СДА саопштио је да је  једини и искључиви кривац за кризу око формирања власти Милорад Додик, те да је потребно омогућити слање Годишњег националног програма (АНП) у сједиште НАТО.

        Очигледно је да се Додик, поштујући резолуцију НС РС о војној неутралности, храбро супротставља уласку БиХ у НАТО.

        Зато Американци и Енглези, који БиХ по сваку цијену желе да виде у НАТО, дјелују према СДА и Бакиру Изетбеговићу, како би ови Милорада Додика представили као реметилачки фактор и одговорног за кризу у БиХ, тражећи од ОХР и Високог представника да га уклоне из Предсједништва БиХ.

        Могуће је да ће специјални амерички изасланик Палмер, као и амбасаде САД-а и Велике Британије тражити од Високог представника да користи тзв. Бонска овлаштења.

Са сједнице Главног одбора СДА

        Високи представник Валентин Инцко свјестан је да су Бонска овлаштења нелегитимна, остварена правним насиљем, те у овим околностима, највјероватније неће посезати за њима.

        То га може довести у ситуацију да буде смијењен.

        Покрет сматра да су закључци Главног одбора СДА врло опасни и штетни прије свега за Дејтонску БиХ, али и за саму СДА.

        Ако та странка и њен предсједник Бакир Изетбеговић желе мир и напредак на овим просторима, онда треба да што прије одустану од рушења Дејтонске БиХ и покушаја дисквалификације српских легитимно изабраних политичких снага.

        (Дане Чанковић, предсједник СНП Избор је наш)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари