ИК СНСД: Кошарац неће моћи да буде кандидат у наредна два изборна циклуса

ДОДИК: АКО ГА САДА СМЕНИМО – НИСАМ СИГУРАН ДА ОДМАХ МОЖЕМО НАЋИ АДЕКВАТНУ ЗАМЕНУ

        МИЛОРАД Додик, председник СНСД, рекао је да је ова странка утврдила политичку одговорност министра спољне трговине и економских односа Сташе Кошарца због присуства приватној прослави у Сарајеву у вријеме епидемије вируса корона, те да је упућен предлог дисциплинској комисији да он не може бити кандидат ни на једној листи у наредна два изборна циклуса.

        Додик је рекао да највећи притисак за смену Кошарца са позиције министра не долази из јавности Републике Српске, осим опозиције.

        „Деликатна је чињеница да, уколико га сада сменимо, нисам сигуран да можемо адекватно да добијемо замену за њега и трагамо за начином на који би то могли да спроведемо", рекао је Додик на конференцији за новинаре након седнице Извршног комитета СНСД-а.

        Он је нагласио да је Кошарац учинио одређене добре ствари и да је као министар у Савету министара урадио све што је била политика СНСД-а и не на штету Хрвата и Бошњака.

        Додик је нагласио да ће у наредном периоду бити познати даљи потези у вези са овим питањем.

        Седници у просторијама Секретаријата Главног одбора СНСД-а присуствовали су председник странке Милорад Додик и чланови Извршног комитета и руководства те партије Жељка Цвијановић, Радован Вишковић, Зоран Тегелтија, Славко Митровић, Небојша Радмановић, Денис Шулић, Нада Тешановић и Игор Радојичић.

        Седници није присуствовао члан Извршног комитета Сташа Кошарац за којег је Милорад Додик раније рекао да је да је као министар спољне трговине и економских односа у Савету министара, присуством на приватној забави у Сарајеву на којој нису испоштоване заштитне мере и препоруке током епидемије вируса корона, написао крај свог политичког пута.

        Додик је рекао и да ће Кошарац бити разрешен дужности чим се добију гаранције да Република Српска том сменом неће претрпјети штету.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари