И Република Српска пред могућим поновним увођењем школских полицајца

КАРАН: „ПОДИГЛИ СМО СТЕПЕН АКТИВНОСТИ МУП – ЈАВНОСТ СРПСКЕ НЕ ТРЕБА ДА БУДЕ ЗАБРИНУТА“

Синиша Каран

* Министар унутрашњих послова РС Синиша КАРАН: Прошле године је око 300 припадника МУП едуковало 20.000 ученика основних и средњих школа и око 700 наставника и родитеља

___________________________________________

        ЈАВНОСТ у Српској не треба да буде забринута, јер је подигнут степен активности МУП-а посебно у области високотехнолошког криминалитета, малољетничке делинквенције и наркоманије, рекао је министар МУП-а Републике Српске Синиша Каран.

        - МУП Српске, након трагичних дешавања у Србији, појачаће оне мере које је и до сада обављао у сарадњи са другим секторима јер је реч о мултисекторском приступу, нарочито када су деца у питању - нагласио је Каран.

Он је додао да ће се, пре свега, размислити о поновом увођењу школских полицајца, који су се показали као јако добри.

        - МУП са великим бројем других сектора, ресорних министарстава, социјалним установама, школама, наставницима, локалним заједницама већ дужи низ година има сталне пројекте који се односе на едукацију наставника, родитеља и ђака када је реч, пре свега, о вршњачком насиљу, специфичном сегменту малолетничке делинквенције, опасностима које са собом носе дрога и оружје - рекао је Каран.

        Каран је додао да је прошле године око 300 припадника МУП-а је у том смислу едуковало 20.000 ученика основних и средњих школа, око 700 наставника и родитеља.

         Каран је потврдио да се у Републици Српској редовно контролише оружје страљачких клубова, а одсад ће - појачано.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари