Грујичић поново начелник општине Сребреница, највише победа кандидатима СНСД

СТАНИВУКОВИЋ ПРОГЛАСИО СВОЈУ ПОБЕДУ У БАЊАЛУЦИ, РАЈЧЕВИЋ: РАДОЈИЧИЋ ДОБРО СТОЈИ

* Борис Јеринић прогласио своју победу у Добоју, Дарко Томаш у Прњавору, Василије Перић у Угљевику, Мирко Ћурић у Требињу...

* Из СДС тврде да су њени кандидати  победили у Броду, Модричи, Дервенти, Рудом и Теслићу

______________________________________________________________

       У РЕПУБЛИЦИ Српској гласање на локалним изборима завршено је у 19 часова, али су неки кандидати странака и коалиција већ прогласили своје победе.

       Кандидат СДС-а за начелника Угљевика Василије Перић прогласио је изборну победу са освојених 57 одсто гласова.

       Према подацима странке, Перић има 1.700 гласова више од противкандидата из СНСД-а Милутина Тасовца.

       Народни демократски покрет /НДП/ прогласио је вечерас победу свог кандидата Ђорђа Милићевића за начелника општине Шамац.

       Према подацима из изборног штаба СНСД-а, кандидат СНСД-а за начелника општине Нови Град Милослав Дрљача освојио је 6.157 гласова, а заједнички кандидат СДС-а и ПДП-а Слободан Станић 5.805 гласа. 

       Кандидат СНСД-а Милан Вукадиновић биће нови начелник Фоче, показују незванични подаци страначких штабова након пребројаних 98 одсто гласова. Према још непотпуним и незваничним подацима, за Вукадиновића је гласало 55,4 одсто, а за Станковића 40 одсто бирача.

       Драшко Станивуковић прогласио побједу у Бањалуци: „Целој РС желим да кажем једну политичку чињеницу - ми смо победили у Бањалуци, победили“.

       Шеф изборног штаба СНСД-а Срђан Рајчевић истакао је да се та странка налази пред новом изборном победом. Нагласио је да подаци из Бањалуке пристижу споро, али да имају добре резултате из месних заједница: „Тенденције су веома добре и за Игора Радојичића и за СНСД“.

       Кандидат СНСД-а за градоначелника Добоја Борис Јеринић прогласио је вечерас победу на локалним изборима. Јеринић је рекао да је, на основу до сада пребројаних гласова, освојио више од 12.400 гласова, а његови противкандидати далеко мање, 1.701, односно 593.

       Шеф изборног штаба приједорског СНСД-а Драгослав Кабић изјавио је вечерас да је разлика од око 3.000 гласова у корист кандидата ове странке за градоначелника Приједора Далибора Павловића у односу на ривале тешко достижна.

       - Народ је у Приједору гласао за промене. Пресудила је младост и чињеница да треба дати управљање млађим људима. Време ће показати да су грађани били у праву - рекао је Кабић.

       Кандидат СНСД-а за начелника општине Калиновик Радомир Сладоје прогласио је победу на локалним изборима. У општини Калиновик на локалним изборима гласало је 80,96 одсто бирача од 1.827 са правом гласа. Сладоје је рекао да је освојио око 150 гласова више од противкандидата Мирослава Сладоја из СДС-а.

       Кандидат СНСД-а за начелника општине Рибник Небојша Караћ остаје начелник, показују подаци Општинске изборне комисије. Караћ је освојио 2.755 од 3.738 гласова, а независни кандидат Драган Караћ 703 гласа, потврђено је у Општинској изборној комисији.

       Кандидат СНСД-а за начелника општине Прњавор Дарко Томаш убедљиво води у односу на кандидата СДС-а Милана Алексића. Према подацима СНСД-а, Томаш води са 9.268 гласова, док Алексић има 6.508.

       Трнову су кандидати СНСД-а за начелника општине Драгомир Гаговић и за градоначелника Источног Сарајева Љубиша Ћосић остварили убедљиву побједу на основу 100 одсто пребројаних гласова, потврђено је у Општинског изборној комисији /ОИК/.

       Снежана Ружичић, кандидат СНСД-а за начелника општине Језеро, добила је 478 гласова од укупно 636.

       Кандидат СНСД-а за начелника општине Ново Горажде Мила Петковић прогласила је победу на локалним изборима.

       Члан Главног одбора СДС-а Давор Шешић изјавио је да су, према њиховим прелиминарним подацима, кандидати те страке за начелнике победили у Броду, Модричи, Дервенти, Рудом и Теслићу.

       Кандидат СНСД-а за градоначелника Требиња Мирко Ћурић победник је ових локалних избора у Требињу, рекао је председник Градског одбора ове странке Лука Петровић. "На основу 90 одсто избројаних гласова, од 45 бирачких места, Ћурић води са 1.500 гласова. Проценат је 55 наспрам 45 у корист Мирка Ћурића. Имамо новог старог градоначелника".

       Кандидат СНСД-а за начелника општине Милићи Марко Савић прогласио је победу на локалним изборима. Из Изборног штаба СНСД-а саопштено је да је Савић освојио 2.609 гласова, а његов противкандидат Никодин Ђурић из СДС-а 1.460 гласова.

       Према подацима који долазе из Бијељине у трци за место градоначелника води СДС-ов кандидат Љубиша Петровић на обрађених 67 бирачих места са 8.965 гласова. Иза њега се налази кандидат СДС-А Семберија Мићо Мићић са 7.347 гласова. рекла је председник Градске изборне комисије Дијана Савић Божић.

       Почело је славље у Сребреници, а кандидат СНСД-а Младен Грујичић изразио је задовољство избором Сребреничана. Грујичић води са 62 одсто у односу на Алију Табаковића, кандидата СДА који има 38 одсто.

       Кандидат СНСД-а за начелника општине Босанско Грахово Урош Ђуран прогласио је победу на локалним изборима.
       Ђуран је изјавио Срни да је освојио 418 гласова од укупно 933 бирача која су данас обавила грађанску дужност.

       https://www.glassrpske.com/cir/novosti/vijesti_dana/izborna-noc-uzivo-st...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари