Говедарица – као и Иванић – тражи ручно пребројавање свих гласова

СУМЊИВИ МУ ВЕЛИКИ ГРАДОВИ И ВЕЛИКИ БРОЈ (41.000) НЕВАЖЕЋИХ ЛИСТИЋА

* Најавио да ће после новог бројања гласова можда затражити гласање о поверењу у странци. Па додао: „Иако су владајуће структуре то најављивале, сада се види да се није десио никакав крвави дан, нити обојена револуција. Да нема унутрашњих непријатеља РС. Њихове најаве имале су за циљ да сруши кредибилитет појединих партија”

____________________________________________________________________________

         ВУКОТА Говедарица, председник СДС и један од кандидата за председника РС на Општим Изборима 2018, казао је да не признаје ове резултате и да жели да се утврди права истина.

         "Уколико дођемо до праве истине, ја ћу на страначким органима испитати своје поверење, тако да ће о томе одлучивати Српска демократска странка", рекао је Говедарица.

         Казао је да на 87,23 обрађених бирачких места веома драматична ситуација са око 41 хиљаду гласова неважећи листићи.

         “У оваквом односу снага ти листићи могу да утичу на резултат и ми ћемо упутити озбиљне приговоре ЦИК. Осталих 13 процената ће свакако овај збир неважећих листића повећати. Надам се да ни друге политичке организације неће имати ништа против. Ови избори за мене нису завршени док се не преброје сви листићи, и то ручно. Тражимо и увид у бројање, нарочито великих места и градова. Избори су протекли у недемократској атмосфери”, рекао је Говедарица.

         Казао је да тражи поновно бројање гласачких листића на свим бирачким местима, и где је победио и где је изгубио.

         “Желимо да видимо да ли су ти гласачки листићи ишли на штету мени као кандидату. Имам разлога и основа да сумњам у изборне резултате овакве какви јесу”, истакао је Говедарица.

         Истакао је да је против коалиције на нивоу БиХ, али да ће о томе ипак одлучивати органи СДС-а.

         "Нисам задовољан резултатом и надао сам се да ће он бити бољи. Надам се да ћемо у наредном времену извршити додатну консолидацију странке", закључио је.

         Додао је да се јуче није десио никакав крвави дан, нити обојена револуција.

         “После свих најава владајућих структура, сада имате прилику да видите да се није десио никакав крвави дан, нити обојена револуција. Нема унутрашњих непријатеља РС, и сада се види да су све њихове најаве имале за циљ да сруше кредибилитет појединих партија”, сматра Говедарица.
 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари