Говедарица: Ја сам нови председник Српске; СНСД: Изгледа више ниси ни председник СДС

УКАЗАНО МУ ДА ИЗБОРЕ СПРОВОДИ ЦЕНТРАЛНА ИЗБОРНА КОМИСИЈА БиХ  КОЈА НИЈЕ ПОД ВЛАШЋУ РС

* Вукота ГОВЕДАРИЦА тражи поновно бројање свих гласова, а портпарол СНС Радован КОВАЧЕВИЋ  му поручио: „Уколико они желе да гласови буду поново бројани, позивамо Вукоту Говедарицу и Младена Иванића да их они лично преброје и да се увере да они нису избор грађана Републике Српске и да то никада неће бити

_____________________________________________________________________________

         ВУКОТА Говедарица, председник СДС-а рекао је на данашњој конференцији да је он вољом гласача изабран за председника Републике Српске.

         Он је додао да на изборима треба да одлучују гласачи, а не бројачи и да ће тражити да се поново изброји свих 100 одсто гласачких листића.

         Рекао је да је упадљиво да се повећао број неважећих листића и зато тражи да се обезбеди увид у те листиће.

         "Покраден сам на најбруталнији начин и са Додиком нема разговора о сарадњи", рекао је Говедарица.

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је да СНСД моли представнике опозиције да престану да се брукају и обмањују грађане Републике Српске, сију мржњу међу грађанима и да коначно после 12 година прихвате реалност да они нису и никада неће бити избор грађана Српске.

         На молбу агенције Срна да прокоментарише тврдње председника СДС-а Вукоте Говедарице "да је он председник Српске јер су избори покрадени", Ковачевић је рекао да на то може само да каже да је од чланова СДС-а чуо да он више није ни председник своје партије, а не Републике.

         Он је позвао кандидате опозиције за највише функције да лично преброје гласове.

         "Уколико они желе да гласови буду поново бројани, позивамо Вукоту Говедарицу и Младена Иванића да их они лично преброје и да се увере да они нису избор грађана Републике Српске и да то никада неће бити", поручио је Ковачевић.

         Он је подсетио да је резултате на које се жале Говедарица и Иванић утврдила Централна изборна комисија БиХ.

         "Власт у Српској нема никакав утицај на спровођење избора, нити на Централну изборну комисију. Напротив, власт на нивоу БиХ, која је била катастрофална и тако су је грађани и оценили на изборима, у протекле четири године су чинили управо представници опозиције. Одговорност треба да траже једино у својим редовима, а грађани су препознали какав је њихов рад и оценили га гласајући првенствено за СНСД и странке владајуће коалиције у Српској", нагласио је Ковачевић.

         Према непотпуним прелиминарним резултатима Централне изборне комисије БиХ, у трци за председника Српске води кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП Жељка Цвијановић испред кандидата Савеза за побједу Вукоте Говедарице.

         Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за српског члана Председништва БиХ Милорад Додик, према истим подацима, има убедљиву предност над кандидатом Савеза за побједу Младеном Иванићем.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари