Додик сугерисао да се извештај понуђен НС РС допуни ставовима Шаровића и Бореновића

ЖУНИЋ ОПОЗИЦИОНИМ ЛИДЕРИМА: СПРЕМНИ СМО ДА НА ЗАКЉУЧЦИМА РАДИМО ЗАЈЕДНО СА ВАМА

Игор Жунић

* Признао да је раније и СНСД била у заблуди поводом НАТО и додао: „Није (НАТО) ствар ни мене ни Шаровића ни било кога другог него ствар народа. И Русија је тада тражила чланство у НАТО, шта смо ми требали? Али су се геополитички процеси променили“

___________________________________________________________________

        МИЛОРАД Додик, српски члан Председништва БиХ, затражиће да се у информацију коју је предложила владајућа коалиција уврсте говори и Мирка Шаровића, председника СДС и Бранислава Бореновића, председника ПДП.

        „Ја као председник највеће партије молим посланичке клубове да се овај предлог прихвати и да онда таква информација буде подлога за расправу како бисмо на тој бази дошли до неког заједничког решења“, рекао је Додик.

        Сугерисао је да у извештај буду укључена и излагања Петра Ђокића и Ненада Ставандића.

        Признао је да је СНСД био у заблуди поводом НАТО, али и нагласио да је та странка од тренутка кад су дошли на власт 2005. године радила све у интересу народа у РС.

        „Није (НАТО) ствар ни мене ни Шаровића ни било кога другог него ствар народа. И Русија је тада тражила чланство у НАТО, шта смо ми требали? Али су се геополитички процеси променили“, рекао је Додик

        Потом је шеф клуба посланика СНСД-а Игор Жунић упутио позив клубовима посланика СДС и ПДП да на посебној седници Народне скупштине Републике Српске доставе додатак Информацији о неуставној трансформацији дејтонске структуре БиХ и утицају на положај и права Српске.

        "Позивам вас да доставите додатак Информацији која је на дневном реду данашње посебне седнице, а који ће бити у вези са излагањем ваших политичких лидера и да њихови говори буду саставни дEо Информације, што ћемо подржати", навео је Жунић.

        Он је изразио наду да ће "у интересу заједничких ставова о овом веома значајном питању прихватити иницијативу и на крају, заједно са предлагачима, подржати Информацију".

        "Спремни смо и да заједно са вама конципирамо закључке у вези са овом информацијом, коју ћемо заједно усвојити", истиче се у писму упућеном клубовима посланика СДС-а и ПДП-а.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари