Додик: Српска ће почети да преузима послове који су јој отети да би вратила те функције

„ШТА ЋЕ НАМ САВЕТ МИНИСТАРА БиХ - ВАЖНИМ ГА СМАТРАЈУ САМО НЕКИ КОЈИМА ЈЕ СТАЛО ДО БиХ“

* Милорад ДОДИК: „Данас нема пресуда за злочине над Србима у средњем Подрињу, нема злочинаца. Прво су нас побили, онда су нас оптужили за злочин који нисмо учинили. Од нас Срба очекују да сами себе кривимо, да сами себе сатанизујемо. То они желе, али то тако не иде и тако неће моћи

* „Хтјели су да учине све да нестанемо као народ... Постоји завера према Србима, од којих се тражи нова послушност

* Радован ВИШКОВИЋ: На овом простору је извршен највећи злочин над цивилним становништвом Републике Српске.  Муслиманске снаге су извеле десетине мучких напада на српска села, иза себе оставиле пустош, убијали су децу, жене и старце

_______________________________________________________________________

         СРПСКИ члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик оценио је да неки који "држе до БиХ" мисле да је Савет министара важан, те најавио да ће Република Српска "почети да преузима послове који су јој отети како би вратила те функције".

         "Шта ће нам Савет министара? Само неки који држе до БиХ мисле да је то нешто важно. Ми треба да развијемо пуне капацитете рада институција Републике Српске и то ћемо учинити. Почећемо преузимати послове које су нам отели како бисмо те функције поново вратили у Републику Српску", рекао је Додик новинарима у Братунцу.

         Додик је на питање када би могао да буде формиран нови Савет министара, Додик је одговорио да "Ванга више није жива и нема ко да на то одговори".

         Додик је у Братунцу рекао и да ће бити прекинут срамни завет ћутања светских моћника, који то намерно чине, и дела сарајевске елите о страдању Срба у Подрињу, јер веома добро знају шта се овде дешавало од 1992. до 1995. године.

         "То што они ћуте, не значи да се злочин није догодио, не значи да око 3.500 Срба, укључујући жене и децу, овде нису страдали на најмонструознији начин", рекао је Додик на обележавању 27 година од злочина који су над српским народом у средњем Подрињу починиле муслиманске снаге од маја до децембра 1992. године.

         Додик је додао да ни данас овде нема представника међународне заједнице, те да је присутан само руски амбасадор Петар Иванцов.

         Он је напоменуо да су међународни званичници налагали Хагу да се испита само шта се дешавало у јулу 1995. године у Поточарима.

         "Данас нема пресуда /за злочине над Србима у средњем Подрињу/, нема злочинаца. Прво су нас побили, онда су нас оптужили за злочин који нисмо учинили. Од нас Срба очекују да сами себе кривимо, да сами себе сатанизујемо. То они желе, али то тако не иде и тако неће моћи", додао је Додик.

         Додик је указао да постоји завера у односу према Србима, од којих се тражи нова послушност.     

         Додик је напоменуо да су Срби научили кроз историју да немају слободу ако немају своју државу, те указао на важност постојања Републике Српске.

         "Хтели су да учине све да нестанемо као народ", истакао је Додик.

         Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је на овом простору извршен највећи злочин над цивилним становништвом Републике Српске.

         Вишковић је подсетио да су муслиманске снаге извеле десетине мучких напада на српска села, иза себе оставиле пустош, а убијали децу, жене и старце.             


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари