Додик разговарао са српским начелницима општина Б. Петровац, Дрвар, Б. Грахово и Гламоч

БИЋЕ СПРЕЧЕНА ГРАДЊА МИГРАНТСКОГ ЦЕНТРА У МЕДЕНОМ ПОЉУ КОД БОСАНСКОГ ПЕТРОВЦА

* Дејан ПРОШИЋ, начелник општине Босански Петровац: Донели резолуцију која се противи изградњи мигрантског центра у Меденом Пољу. Ми тражимо партнере и савезнике у решавању тог питања. Данас смо добили подршку представника српског народа и хвала им на томе што су нам пружили сваку моралну и финансијску подршку за наше активности. Додик је против репресивних мера без преке потребе

_______________________________________________________________

        ДОГОВОРЕНЕ мере помоћи Србима у ФБиХ стабилизоваће ситуацију и умирити српски народ у четири општине на чијем су челу српски начелници. Планирано смештање мигрантског центра у Меденом Пољу на подручју општине Босански Петровац ће бити спречено.

        Поручио је ово данас Ђорђе Радановић, председник Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ, након састанка у Бањалуци са Милорадом Додиком, српским чланом Председништва БиХ, Радованом Вишковићем, председником Владе РС, Антоном Касиповићем, потпредседником Владе РС, Драганом Лукачем, министром унутрашњих послова РС, Зором Видовић, министарком финансија РС и Николом Шпирићем, замеником председавајућег Дома народа парламента БиХ

        “Донели смо данас неке закључке које сада треба имплементирати на терену. Мере помоћи српском становништву у ФБиХ биће на сваки начин, имаћемо апсолутну безусловну подршку. Изградња мигрантског центра у Меденом Пољу ће бити спречена”, рекао је Радановић.

        Он је у додао да је поред миграционе кризе, на састанку било речи и о најави Кантоналног одбора ХДЗ-а БиХ Ливно о обиљежавању 24 године од наводног ослобођења Босанског Грахова, Гламоча и Дрвара.

        Дејан Прошић, начелник општине Босански Петровац, рекао је да су због предложене локације изградње мигрантског центра на територији њихове општине у Меденом Пољу, донели резолуцију која се противи таквом начину решавања мигрантске кризе и која се коси са свим хуманим, здраворазумским и законским нормама.

        “Ми тражимо партнере и савезнике у решавању нашег питања, данас смо добили подршку представника српског народа и хвала им на томе што су нам пружили сваку моралну и финансијску подршку за наше активности”, рекао је Прошић.

        Додао је да је Додик, против репресивних мера без преке потребе, те да треба бити опрезан код безбедносне ситуације.

        “Без обзира на верску, политичку и националну припадност, ми смо сви у Босанском Петровцу против таквог решеавања мигрантске кризе”, истакао је Прошић.

        На састанку је разговарано и о најави Кантоналног одбора ХДЗ-а БиХ Ливно о обележавању 24 године од наводног ослобођења Босанског Грахова, Гламоча и Дрвара, као и намери да се у Меденом Пољу сместе мигранти.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари