Додик примио глумце из Српске који су играли у филму „Дара из Јасеновца“

ПРВИ ИГРАНИ ФИЛМ О УСТАШКОМ ЛОГОРУ ВЕЧЕРАС ИСТОВРЕМЕНО ПРИКАЗУЈУ РТРС И РТС

        СРПСКИ члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик угостио је данас у Бањалуци - у згради Владе Републике Српске - глумце из Републике Српске који играју у остварењу "Дара из Јасеновца", првом играном филму на тему овог злогласног усташког логора.

       У овом остварењу играју Ања Илић и Златан Видовић, који тумаче родитеље мале Даре, коју игра Биљана Чекић.

       У филму играју и глумци из Републике Српске - Жељко Еркић, Слободан Перишић, Горан Јокић, Драгослав Медојевић, Сандра Љубојевић и Николина Фригановић.

       Филм "Дара из Јасеновца" режисера Предрага Антонијевића вечерас од 20.00 часова имаће ексклузивну телевизијску премијеру на Радио-телевизији Републике Српске.

       Истовремено и на РТС.

       Филм је премијерно приказан 25. новембра у Грачаници.

       Сниман на основу аутентичних сведочанстава преживјлих логораша, Филм "Дара из Јасеновца" је први играни филм на тему хрватског усташког логора Јасеновац у Другом светском рату.

       Ова драма у свом средишту има време послије велике усташко-немачке офанзиве на Козари када локално становништво масовно завршава у овом концентрационом логору.

       Први дeо филма сниман је на локацији села Колут, у близини Сомбора, где је за потребе снимања зграда старе циглане са управним објектом претворена у злогласни логор Јасеновац, а други дeо на локалитетима Беле Цркве.

       Сценограф је Горан Јоксимовић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари