Додик патријарху Иринеју: СПЦ је један од најважнијих елемената српског идентитета

ПОГЛАВАР СПЦ ПРИМИО ПРЕДСЕДНИКА СРПСКЕ И ПРЕДСЕДАВАЈУЋЕГ ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ

* Пренео патријарху да га очекује на прослави Дана Републике - 9. јануара, нагласивши да је то датум који симболизује слободу Срба у Српској и да је превазишао обичан дан републике какав славе друге државе

* Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Празнично време Божића добро је да се пошаљу поруке о јединству српског народа, слози и односима који се морају стално унапређивати и градити

______________________________________________________________________________

           ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Председништва БиХ Милорад Додик захвалио је патријарху Иринеју на пријему и поручио му да га очекује на прослави Дана Републике - 9. јануара, који је постао датум који симболизује слободу Срба у Српској и превазишао је обичан дан републике какав славе друге државе.

           Патријарх Иринеј је у Патријаршији организовао пријем за Додика и председника Српске Жељку Цвијановић

           "Данас је то Дан Републике и дан слободе", истакао је Додик.

           Он је рекао да је Српска православна црква један од најважнијих елемената српског националног идентитета и да веома цени њену улогу.

           "Веома смо посвећени заједничком раду и ономе што је истина", рекао је Додик.

           Он је захвалио патријарху Иринеју што је издвојио време за састанак како би се управо у овим празничним данима потврдило јединство српског народа.

           "Још више ћемо радити заједно, јер је то једини могући пут. Радиће заједно и Република Српска и Србија, Срби и њихове организације било где уи, наравно, СПЦ као саставни део народног и националног ткива", рекао је Додик.

           Додик је честитао Бадњи дан и Божић српском народу и у Србији и у Републици Српској, у региону и дијаспори.

           Председник Републике Српске Жељка Цвијановић захвалила је патријарху Иринеју на пријему у сусрет Божићу и Дану Републике Српске, али и због тога што ће Његова светост и ове године доћи у Бањалуку и обележити Дан Републике са својим народом.

           Цвијановићева је истакла да је празнично време Божића добро да се пошаљу поруке о јединству српског народа, слози и односима који се морају стално унапређивати и градити.

           "Волела бих да смо у време празника растерећени неких бременитих ствари, али, на жалост, то није тако и морамо и у свакодневном животу да водимо о томе рачуна - и о политичким, и економским темама", рекла је Цвијановићева.

            (Срна)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари