Додик: Нећемо дозволити да БиХ у уђе НАТО - то нема везе са Русијом, а Комшић и Изетбеговић су трбухозборци

НА МРАКОВИЦИ: НЕ СМЕМО ДОЗВОЛИТИ ДА ИСТОРИЈУ ПРЕКРОЈЕ ПОТОМЦИ ОНИХ КОЈИ СУ УБИЈАЛИ КОЗАРУ

* „Истина је да је овде 3.500 партизана бранило збег од 65.000 жена, деце и стараца које је напало 45.000 припадника разних формација усташа и Немаца. Заробљени збег је спуштен у Јасеновац који је однео 500.000 живота Срба и 30.000 деце. Многа деца су дата у католичке породице где су им промењена имена. То је продужени злочин над нашом вером и нашим народом

* Поводом тврди Жељка Комшића и Бакира Изетбеговића да се амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов меша у унутрашње ствари БиХ и да "не поштује одлуке њених институција" када је реч о томе да ли БиХ треба да уђе у НАТО, рекао: „Они су обични трбухозборци својих ментора, који се крију по другим амбасадама у Сарајеву

________________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик поручио је данас на Мраковици да се не сме дозволити прекрајање историје покушајима потомака оних који су убијали народ на Козари који кажу да се нешто друго дешавало.

        - Истина је да је овде 3.500 партизана бранило збег од 65.000 људи, цивила, жена, деце и стараца које је напало 45.000 припадника разних формација усташа и Немаца и да је погинуло 9.500 бораца и 45.000 цивила - рекао је Додик приликом обележавања годишњице Битке на Козари.

        Он је подсјетио да је заробљени збјег са Козаре спуштен у Јасеновац "који је однео 500.000 живота Срба и 30.000 деце.

        - Многа деца су дата у католичке породице где су промењена њихова имена. То је један продужени злочин над нашом вјером и нашим народом. Чињеница је да су усташе и Немци овде десетковали Србе, побили наше људе и уништили домове - истакао је Додик.

        Нагласио је да у народу живи прича о Козари која је несумњиво симбол борбе за слободу против фашиста и симбол борбе за национално ослобођење јер су Срби овде живели и преживели.

        - Оно што боли је да комунистичка власт није вратила Козари оно што је требало да врати. Она је развијала нека усташка места као што је Бугојно, а занемарила Поткозарје и Козару који су тако много дали. И зато је наш посао да радећи инфраструктурне и друге пројекте, као што је пут према Подградцима од прошле године, да вратимо Козари и њеном слободарском духу и страдњу дио тога и да сећање живи - поручио је Додик.

        Он је изразио задовољство што овај важан датум у српској историји заједно обележавају владе Српске и Србије.

        Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик поручио је данас да одлуке о чланству БиХ у НАТО нема, нити ће је бити, те да о томе "одлучујемо ми у Републици Српској".

        На молбу Срне да прокоментарише изјаве Жељка Комшића и Бакира Изетбеговића да се амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов меша у унутрашње ствари БиХ и "не поштује одлуке њених институција" када је реч о томе да ли БиХ треба да уђе у НАТО, српски члан Председништва је рекао да одлуке о чланству у НАТО нема и да нема пута БиХ у тај савез, нити ће га бити и да им за то нису криви Иванцов ни Руска Федерација.

        - Руска Федерација има пријатељску политику према БиХ, засновану на међународном праву, не кријући да има добре односе са Републиком Српском - нагласио је Додик.

        Он је истакао да Комшић и Изетбеговић не воде принципијелну политику, нити бране интересе БиХ, јер то што говоре није интерес Републике Српске.

        - Они су обични трбухозборци својих ментора, који се крију по другим амбасадама у Сарајеву. Да су заиста заштитници интереса БиХ у коју се куну - не би жртвовали свог министра безбедности зарад амбасадора Пакистана, и не би пажљивије гледали шта каже Савет за спровођење мира, измишљено тело, него парламент БиХ, биран на изборима - констатовао је Додик.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари