Додик: Наша слобода зависи искључиво од тога имамо ли државу

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ: ВРЕМЕ МЛАДОСТИ СРПСКЕ ЈЕ ПРОШЛО, ОНА ЈЕ ВЕЋ ИЗРАСЛА У ОЗБИЉНУ РЕПУБЛИКУ

          МИЛОРАД Додик, председавајући Председништва БиХ, на свечаном пријему у Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци рекао је да слобода зависи искључиво од тога да ли имамо државу те да смо без државе на овим просторима много страдали.

          Додик је нагласио да је стварање Српске била одлука људи који су знали да иду у неизвесност и да су свој лични и породични комодитет жртвовали због слободе народа.

         Такође, нагласио је да су они који су рушили Дејтонски споразум ударили на темељ БиХ те да жеља Срба није БИХ и да ће као члан Председништва инсистирати на надлежностима које су БиХ дате Уставом, а не ономе што је наметано.

          Жељка Цвијановић, председница РС, на пријему је рекла да је задовољна што 27. рођендан Српска обележава стабилна и мирна те да је обавеза свих да је чувају.

          "Данас је велики дан и поносно га обележавамо. Никога не вређамо нити кога мрзимо", рекла је Цвијановићева.

          Патријарх српски Иринеј пожелео је да живимо у братској слози и љубави те да смо земља са више народа и религија али да смо сви деца Божја.

          Патријарх је честитао Републици Српској рођендан истичући да је време младости прошло те да је израсла у озбиљну Републику која је платила високу цену свога постојања, животима многих и крвљу многих.

         "Нека Република Српска, која је показала оправданост свог постојања, живи и развија се" рекао је Иринеј.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари