Додик: Биће регулисан статус припадника Војске Републике Српска Крајине

У ГРАДИШЦИ ОБЕЛЕЖЊНО 28 ГОДИНА ОД ЕГЗОДУСА 15.000 СРБА ИЗ ЗАПАДНЕ СЛАВОНИЈЕ

* Председник РС Милорад ДОДИК: Убијање цивила на кућном прагу и гранатирање избегличких колона не може бити победа

* Министар рада и борачко-ивалидске заштите Републике Српске Данијел ЕГИЋ: Хрватске војно-полицијске акције "Бљесак", "Олуја", "Масленица" и друге биле су наставак политике НДХ, које се савремена Хрватска још није јасно одрекла

__________________________________________________________

         У ГРАДИШЦИ је обележено 28 година од егзодуса Срба из Западне Славоније у хрватској акцији "Бљесак", у којој је погинуло 283 људи српске националности, од којих 114 цивила, међу њима 56 жена и 11 деце до 14 година.

         Код Спомен-обележја погинулим служен је парастос и положени венци.

         Председник Републике Српске Милорад Додик је поручио Загребу:

         - Не може победа бити убијање цивила на кућном прагу као ни гранатирање избегличких колона.

         Навео је да сеповодом овог страдалничког датума јутрос чуо са председником Србије Александром Вучићем и рекао да ће бити регулисан статус припадника Војске Републике Српска Крајине.

         Хрватске војно-полицијске акције "Бљесак", "Олуја", "Масленица" и друге су биле наставак политике НДХ, које се савремена Хрватска још није јасно одрекла, изјавио јеу Градишци министар рада и борачко-ивалидске заштите Републике Српске Данијел Егић.

          Хрватске снаге су првог маја 1995. године напале територију западне Славоније која је била под заштитом Уједињених нација и извршиле етничко чишћење Срба. Протерано је 15 хиљада Срба. За злочине, до данас, нико није одговарао.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари