Демократски народни савез иступио из владајуће коалиције у Српској

ГРАДСКИМ И ОПШТИНСКИМ ОДБОРИМА ОСТАВЉЕНО ДА ОДЛУЧЕ КОГА ЋЕ ПОДРЖАТИ НА ИЗБОРИМА

* Председник Демократског народног савеза Ненад НЕШИЋ: Пред ДНС је стављен избор који једино ова странка на политичкој сцени има снагу да одбије, а то је да својим уверењима тргује за функције. Таквој политици је дошао крај. Грађани Републике Српске заслужују поштенији однос према њиховом интересу

__________________________________________________________________

       ДЕМОКРАТСКИ народни савез /ДНС/ излази из владајуће коалиције у Републици Српској и на ниову БиХ, одлучено је данас на седници Председништва странке у Бањалуци.

       Градским и општинским одборима остављен је рок да се до 21. октобра изјасне кога ће подржати на локалним изборима.

       Председник ДНС Ненад Нешић рекао је након седнице да општински и градски одбори своју одлуку треба да доставе наведеног датума до 15.00 часова, а да ће коначну и обавезујућу одлуку донети Председништво странке.

       Нешић је нагласио да је Председништво обавезало посланика ове странке у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ да иступи из клуба посланика у којем је до сада деловао и да у будуће делује у складу са одлукама органа ДНС, штитећи интересе Републике Српске и српског народа.

       „Клуб посланика ДНС у Народној скупштини деловаће у складу са ставовима председника и Председништва ДНС о сваком питању", рекао је Нешић.

       Према Нешићевим речима, пред ДНС је стављен избор који једино ова странка на политичкој сцени има снагу да одбије, а то је да своја уверења тргује за функције.

       „Таквој политици је дошао крај. Грађани Републике Српске заслужују поштенији однос према њиховом интересу", поручио је Нешић и нагласио да ће ДНС резултатима на локалним изборима 16. новембра показати да је ова одлука исправна.

       Упитан о здравственом стању, Нешић је рекао да се у посљедње време није осећао најбоље, али да је захваљујући његовом љекарском тиму сада добро.

       Оваква одлука уследила је након што је ове седмице Ненад Нешић поднeо оставку на мјесто директора "Путева Републике Српске". То је, како је тада образложио, учинио из здравствених разлога.

       Председник СНСД Милорад Додик састао се са Нешићем у једном бањалучком ресторану.

       Како преноси Алтернативна телевизија, Додик и Нешић су одржали кратки састанак на коме су разговарали о "озбиљним темама".

       Нешић је потврдио Срни да је у петак навече у Бањалуци разговарао са лидером СНСД, те да су констатовали да је Република Српска изнад сваког партијског интереса.

       Нешић је рекао да је састанак био кратак, те да је протекао у пријатељској атмосфери.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари