Дефиле Бањалуком: „Знамо шта славимо. Срећан Девети јануар. Знамо шта бранимо“

ОРГАНИЗАТОР – ПО 18. ПУТ – БИО ЈЕ БАЊАЛУЧКИ СНП ИЗБОР ЈЕ НАШ

* Велика колона возила прошла је бањалучким улицама и уз прикладну музику са разгласа унијела радост у срца Бањалучана

* Српски народ зна да Српска није геноцидна творевина. Прва појединачна жртва у рату у БиХ био је српски сват на Башчаршији, а први масовни злочин био је у Кравицама над Србима. Двије најснажније поруке прије почетка рата у БиХ биле су од Алије Изетбеговића - „Жртвоваћу мир за независну БиХ“, и од др Радована Караџића - „Нико нема право повести грађански рат

______________________________________________________

       СНП Избор је наш 09. јануара 2021. године, осамнаести пут заредом, прославио је Дан Републике Српске.

       Велика колона возила прошла је бањалучким улицама и уз прикладну музику са разгласа унијела радост у срца Бањалучана.

       Српска је наша потреба и изнуђени одговор да се српском народу не понове Јасеновац, Јадовно, Шушњар.., што је било у најави деведесетих година приликом разбијања Југославије. Због тога је данашњи догађај носио поруку „Знамо шта славимо. Срећан Девети јануар. Знамо шта бранимо“.

       Ова прослава је и прилика да се присјетимо 28.000 српских бораца који су уграђени у темеље Републике Српске као и свих палих цивила – нека им је вјечна слава и хвала.

       Данашња порука јесте да ће српски народ са поносом чувати Српску и са достојанством је оставити у наслијеђе својим потомцима да је воле, а она, Република Српска јесте и биће гарант заштите интереса српског народа и сваког појединца у њој.

       Српски народ зна да Српска није геноцидна творевина.

       Прва појединачна жртва у рату у БиХ био је српски сват на Башчаршији, а први масовни злочин био је у Кравицама над Србима.

       Двије најснажније поруке прије почетка рата у БиХ биле су од Алије Изетбеговића: „Жртвоваћу мир за независну БиХ“, и од др Радована Караџића - „Нико нема право повести грађански рат“.

       Било би значајно истражити: ко и на ком подручју је погинуо.

       Многи Срби гинули су на свом огњишту, у свом селу, у свом граду. А од пресудног значаја би било да се дође до истине у ком политичком амбијенту, ко је инспирисао, наредио и починио тешки ратни злочин над Муслиманима – Бошњацима јула мјесеца 1995, као што треба изнијети истину и о Првој Сребреници у којој је у њеном ширем подручју до 1995. (до Друге Сребренице) убијено више од 2.500 Срба.

       Једино Истина о разбијању Југославије и рату у БиХ ослободиће наше народе на начин да ће осјећати и кривицу и праштање.

       Нека су свима који воле Републику Српску, срећни њен Дан и Kрсна слава Свети Архиђакон Стефан.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари