Давор Драгичевић: Жив сам и здрав - нису успели да ме ликвидирају

ПОЛИЦИЈА ЗА ЊИМ РАСПИСАЛА ПОТЕРНИЦУ – ТЕРЕТИ ГА И ЗА НАМЕРУ ДА ИЗАЗОВЕ ДРЖАВНИ УДАР

*Огласио се преко фејсбук-групе „Правда за Давида“ и написао:  „Цели фокус су хтели да скрену са приче ко је убио Давида, а то је основно што нам у овом тренутку треба - ко је убио Давида? Ако сад не истрајемо, побиће нас систем

* ФАКТИ: Давор Драгичевић, ево, очекивано тврди "убиће нас систем" и обавештаве своје које су му придодали као следбенике да нису успели да га ликвидирају. Фактички тврди да су намеравали да га ликвидирају, а указује и ко јер тврди "побиће нас систем". Иа притом само један проблем:  "систему" није потребна његова ликвидација. "Систем" име све разлоге да га заштити од ликвидације. За ликвидацију Давора Драгичевића могу реално бити заинтересовани само они који већ месецима покушавају да од "Правде за Давида" направе обојену револуцију. Драгичевић старији за њих у неком тренутку може постати идеална жртва. "Систем" има све разлоге да Драгичевића на све могуће начине (за)штити

______________________________________________________________________________

          ДАВОР Драгичевић, отац трагично настрдалог или убијеног бањалучког студента Давида, огласио се данас путем Фејсбук групе "Правда за Давида", наводећи да је жив и здрав и да "нису успели да га ликвидирају".

          "Могу ме физички убити, али остало ми неће одузети, а то је истина и правда за Давида", рекао је Давор Драгичевић у видео поруци.

          Он се огласио први пут од 30. децембра, после великог скупа "Правда за Давида" и протестне шетње, када је последњи пут виђен код Ферхад пашине џамије, око 23 часа, у тренутку када су му се приближавала два кордона специјалне полиције.

          "Цели фокус су хтели да скрену са приче ко је убио Давида, а то је основно што нам у овом тренутку треба - ко је убио Давида? Једини захтев је да се предмет пребаци на државно тужилаштво и све ће брзо бити готово'', рекао је Давор Драгичевић.

          Он је истакао да у десет месеци, колико су трајали протести групе "Правда за Давида" "није направљена ни једна грешка".

          "Немојте себи шта замерити, нисте ништа погрешили. Ово би они радили и да нисмо на улици, они више немају где. Докази постоје", истакао је отац убијеног младића.

          Драгичевић је поручио да нема намеру никога да руши.

          "Уништили су нам оно најсветије. Ово више није борба за Давида, него за све вас. За сву вашу децу. Давида мог нема, ја га никад видети нећу, али сам му обећао и заветовао му се на гробу. Ако сад не истрајемо, побиће нас систем, а то је систем од којег десет месеци тражимо да ради свој посао", додао је он.

          Полиција је за Давором Драгичевићем расписала потерницу, а терети га за "угрожавање безбедности", као и за намеру да изазове државни удар.

           (Бета)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари