Цвијановић: У Сребреници избори поништени искључиво тамо где гласају Срби

«ПОНИШТАВАЊЕ  ИЗБОРА ЈЕ У ИНТЕРЕСУ САРАЈЕВА И ОПОЗИЦИОНИХ СТРАНАКА У СРПСКОЈ»

* „ЦИК ради по директиви разних центара моћи који сматрају да начелничко место у Сребреници треба да буде резервисано за Бошњаке, без обзира на вољу бирача

* «Скандалозна одлука ЦИК БиХ представља и својеврсну освету грађанима Добоја од оних политичких партија које су узурпирале ЦИК, а које су у том граду сведене на ниво статистичке грешке»

______________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да је данашњом одлуком о поништавању избора на већини бирачких места у Сребреници и Добоју, Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ на најгрубљи начин оспорила изборну вољу бирача у тим локалним заједницама и ставила се у службу остваривања заједничких политичких интереса Сарајева и опозиционих странака у Српској.

       "Ова скандалозна одлука представља својеврсну освету грађанима Добоја од оних политичких партија које су узурпирале ЦИК, а које су у том граду сведене на ниво статистичке грешке", истакла је Цвијановићева.

       Она је нагласила да истовремено СДА, уз свесрдну помоћ СДС-а и ПДП-а, на овај начин кажњава Сребреничане због тога што су убедљивом већином гласали за Младена Грујичића, а не за њиховог кандидата.

       "Посебно је срамотно то што су изборни резултати поништени искључиво на оним бирачким местима на којима гласају сребренички Срби, али не и тамо где доминантно гласају Бошњаци", указала је председник Српске.

       Она је констатовала да се неоснованим и неаргументованим одлукама, попут ове, наставља урушавање интегритета ЦИК-а које је започето нелегалним избором овог сазива и инсталирањем појединих чланова који су на то место дошли директно са позиција саветника својих страначких лидера или из партијских органа и структура.

       "Република Српска осуђује овакву одлуку као неоправдану, политички мотивисану и усмерену на оспоравање изборне воље грађана Српске, као и урушавање њеног демократског капацитета. Осуђујемо и политичку мотивисаност ЦИК-а, чињеницу да су намерно одуговлачили одлуку, да су кршили закон, као и то што раде по директиви разних центара моћи који сматрају да начелничко место у Сребреници треба да буде резервисано за Бошњаке, без обзира на вољу бирача", поручила је председник Републике.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари