Цвијановић: Турковић је сарајевски екстремизам који озбиљно урушава и темеље БиХ

„ОНА И НЕ ПОКУШАВА ДА САКРИЈЕ МРЖЊУ ПРЕМА РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ И СРПСКОМ НАРОДУ“

* „Бисера Турковић је екстремиста који дјелује изван процедура и који не представља нити БиХ, нити све њене народе. О будућности Српске сасвим сигурно неће одлучивати ни она, нити било који изданак политичког Сарајева“

_________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да синоћне изјаве Бисере Турковић, која не покушава ни да сакрије мржњу према Републици Српској и српском народу, представљају одраз сарајевског екстремизма који озбиљно урушава темеље на којима БиХ почива.

       На молбу Срне да прокоментарише изјаве Турковићеве усмерене против Републике Српске и њених званичника, Цвијановићева је рекла да је Турковићева екстремиста који делује изван процедура и који не представља нити БиХ, нити све њене народе.

       „Овакве изјаве и атмосфера мржње која долази из Сарајева, додатно ће оснажити нашу свијест о важности јачања Републике Српске и њених институција, о чијој будућности сасвим сигурно неће одлучивати Бисера Турковић, нити било који изданак политичког Сарајева", поручила је председник Српске.

       Турковићева је синоћ гостујући на сарајевској Face TV. у разговору са Сенадом Хаџифејзовићем који је за свој босански унитаризам добио и признање The New York Time, из руку његове уреднице Аманде Бенет, позвала на укидање Републике Српске, а легитимно изабраног представника српског народа у Председништву БиХ Милорада Додика индиректно упоредила са Хитлером.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари